De Heropleving Van De Economie Is Opkomst!

Gepubliceerd op 31 maart 2024 om 17:51
De Heropleving Van De Economie Is Opkomst!

De Heropleving Van De Economie Is Opkomst!  We zien de eerste tekenen dat de economie op de bodem zit. Dat zie je vooral aan het slechte bedrijfsnieuws.

In België hebben we het probleem Van Hool. De Belgische fabrikant van bussen zit op zijn tandvlees. Het is eigenlijk failliet.

Maar Van Hool is niet het enige probleemkind. Er zijn er nog veel. En dat is eigen aan een economie die op de bodem zit.  ‘Erger wordt het niet meer.’   Het wordt heel waarschijnlijk beter. Maar eerst moeten er nog wat falingen volgen met heel veel ontslagen.

Maar dat laatste vinden aandelenbeleggers net positief. In de kosten snoeien. Om daarna terug te groeien.

Meestal lopen de aandelenbeurs zowat 6 maanden voorop. We zien dan ook dat de aandelenbeurs wat aan het herstellen is.

In China zien we dat de industrie het terug wat beter doet. In de maand maart ging de industriële productie in China terug omhoog.

Wat er zou kunnen op wijzen dat we een kleine heropleving zullen krijgen. Als de export nu nog wat aanzwengelt en het duurzaam is krijgen we mogelijk een economisch herstel van de Chinese economie. Wat enorm gunstig zou zijn voor heel de wereldeconomie.

Als de Chinese economie en export het beter gaat doen dan  kunnen we mogelijk mee profiteren met onze aandelen Alibaba Group.

Het eerste kwartaal van 2024 zit er inmiddels ook op. Het is nu wachten op de cijfers. Deze cijfers zullen volgens mij nog niet zo veel positief verrassen. Het is pas in het tweede of derde kwartaal dat er een heropleving van de economie zal komen.

Het tweede kwartaal is het kwartaal van de jaarvergaderingen en bijhorende jaarverslagen. De komende maanden krijgen we dan ook heel veel informatie te verwerken. En daar kijk ik naar uit.

Ook zullen we in het tweede kwartaal heel wat dividenden incasseren. Dat is dan rendement dat we meteen kunnen vastklikken in de vorm van extra Cash.

Ik sluit niet uit dat we de komende maanden nog extra aankopen doen voor de modelportefeuille. We zitten nog altijd op 30% Cash.

Over de aandelen in de modelportefeuille viel de voorbije week geen extra nieuws te rapen. Geen nieuws goed nieuws. De bedrijven maken allemaal winst en dat is goed. Daar zullen we op de lange termijn voor beloont worden.

U kan via deze link de modelportefeuille bekijken

Top Artikelen Over Beleggen In Aandelen

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.