Economie Is Aan Het UitBodemen

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 19:45
Europese Economie is aan het uit bodemen

De Europese Economie is aan het uit bodemen. De maand maart zal waarschijnlijk de maand worden waarin de economie op de bodem zit. Dat wil zeggen dat we vanaf het 2de kwartaal een verbetering kunnen zien.

Indien in het 2de kwartaal geen verbetering komt maar een nul groei, dan zal de wederopstanding van economie zeker in het 3de kwartaal gebeuren.

De vooruitzichten zijn dus min of meer positief. Wanneer de economie terug wat aantrekt zullen ook de bedrijven hun omzet en winst zien stijgen.

Een her opflakkerende economie met de mogelijkheid van een rentedaling in het tweede halfjaar zou de beurzen een boost kunnen geven.

Reden te meer om onze portefeuille de komende maanden verder uit te bouwen.

Veel goed nieuws valt er nog niet te rapen over de bedrijven waarvan we aandelen in de modelportefeuille hebben zitten.

De goednieuws show moet nog komen. Zolang er geen goed nieuws te rapen valt zullen de aandelenkoersen niet veel stijgen.

Maar dat is voor onze modelportefeuille geen probleem. Omdat alle bedrijven winst maken en de meeste een zeer mooi dividend uitbetalen zullen we ook zonder veel koersstijgingen een positief rendement halen.

Vanaf de maand april tot eind juni zullen we regelmatig dividenden kunnen oogsten. Deze dividenden zullen ons ongeveer een 3% extra rendement opleveren over  gans de modelportefeuille. En dat is zeker niet slecht.

Wanneer de economie herpakt kunnen onze aandelen koersen in de 2de jaarhelft nog een mooie koersstijging laten zien.

Primus van de klas de voorbije weken was ons aandeel Renault. Het aandeel kon de voorbije 3 weken bijna dag op dag een koersstijging laten zien.

Renault noteert goedkoop en dat hebben nu ook de andere beleggers gezien. We zitten nu op een rendement van +32%. En het aandeel heeft nog heel veel potentieel naar de verdere toekomst toe.

Proximus gaf de voorbije week een obligatie lening uit van 700 miljoen euro aan 3,75% interest. Deze 700 miljoen euro moet dienen om de overname van het Indiase Route Mobile te financieren.

Proximus neemt een meerderheidsbelang in dit bedrijf dat gespecialiseerd is  in digitale communicatie voor bedrijven. Proximus betaald hiervoor 643 miljoen euro.

De bedrijven waarvan we aandelen hebben in de modelportefeuille doen het dus goed. Er is dus geen enkele reden om wijzigingen aan te brengen in de modelportefeuille.

Met onze aandelen en geduld zullen we ons doel van gemiddeld +10% rendement per jaar wel halen. Daar twijfel ik geen seconde aan.

Bekijk hier de modelportefeuille

Ik schreef ook enkele nieuwe blogartikelen en boekbesprekingen die je misschien miste.

Bekijk de artikelen hier:

Het Flexi leibandje van Andre Kostolany

Waarom Waarde Beleggen Zo Moeilijk Is

De Pest service Van Het Shoppingscenter

Boekbesprekingen:

Maak Een Fan Van Uw Klant

Anatomie Van De Verleiding

Handboek Voor Het Totale Verkoopsucces

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.