over marketing ,reclame, sales, management, economie en filosofie

Alle succesvolle beleggers zijn succesvol omdat ze goed geïnformeerd zijn. Daarom besteden succesvolle beleggers heel veel tijd aan lezen.

Boeken, kranten, tijdschriften en allerhande vakliteratuur wordt met huid en haar verslonden.

Zo leggen de meeste succesvolle beleggers door de jaren heen een indrukwekkende verzameling boeken aan.

Zo heb ik door de jaren heen ook al een verzameling boeken van meer dan 2000 exemplaren aangelegd. ( en ja ik heb ze allemaal gelezen)

Mijn privé bibliotheek gaat over 6 onderwerpen.

De eerste 5 onderwerpen zijn:

  1. Marketing
  2. Reclame
  3. Sales
  4. Management
  5. Economie

Daar bovenop is er een hoofdcategorie:

  1. Filosofie

     Waar dient deze privé bibliotheek eigenlijk voor?

Deze privé verzameling van boeken dient als onderzoek materiaal om meer kennis en inzicht te verwerven in bedrijfsmanagement en economie.

Het geeft mij de mogelijkheid om research te doen naar hoe succesvolle bedrijven werken.

Deze kennis en inzichten gebruik ik dan om succesvolle bedrijven te vinden die beursgenoteerd zijn. En daar dan ook in te beleggen. 

Omdat het voorspellen van de aandelenkoers niet mogelijk is. Probeer ik de bedrijfsresultaten op lange termijn te voorspellen. Ik ben tenslotte een verstandige lange termijn belegger.

Hiervoor heb ik kennis en inzicht nodig in bedrijfsbeheer. Mijn privé bibliotheek geeft mij de mogelijkheid om diepgaand onderzoek te doen naar bedrijfseconomie.

De boeken uit de categorie Filosofie helpen mij om beter na te denken over de 5 onderwerpen die betrekking hebben bij de bedrijfsvoering.

Hieronder post ik regelmatig samenvattingen over boeken die ik gelezen heb. Neem het mij niet kwalijk dat ik nog niet alle 2000 boeken besproken heb. Maar dat komt nog wel.

De Kracht Van Geld van Claudia Hammond

De Kracht Van Geld van Claudia Hammond is eigenlijk een super goed boek over de invloed van geld. Of het niet hebben van geld. Wat doet dat met ons? In het boek bespreekt de auteur Claudia Hammond 263 experimenten in verband met geld.

Lees meer »

Maak een Fan Van Uw Klant

Maak een Fan Van Uw Klant is een boek van Ken Blanchard Sheldon Bowles. In Maak een fan van uw klant laten de auteurs zien dat een tevreden klant niet meer genoeg is om een winstgevend bedrijf uit te bouwen.

Lees meer »

De Kunst van het verkopen van Michael Beer

De Kunst van het verkopen van Michael Beer over de weg tot efficiënt en winstgevend verkopen. De titel van dit boek is eigenlijk een beetje misleidend. De titel dekt de lading niet. Omdat dit boek niet zo zeer gaat over beter verkopen.

Lees meer »

Anatomie van de Verleiding

Anatomie van de Verleiding van Paul Postma of hoe neuromarketing succesvol toegepast. Dit is een mooi en helder geschreven boek voor iedereen begrijp baar. Het boek gaat over Neuro Marketing en wat reclame met onze hersenen doen. En hoe we dit moeten vertalen naar het maken van betere marketing en reclame campagnes.

Lees meer »

Digitalis Van Thierry Geerts

Digitalis Van Thierry Geerts is een pleidooi voor de vooruit gang en digitalisering.  Thierry Geerts verdedigd in zijn boek Digitalis de technologische vooruitgang. En vraagt zich af waarom België daar geen voortrekkersrol in kan spelen.

Lees meer »