Modelportefeuille van een Aandelenportefeuille voor de aandelen belegger

Aandeel Aankoop Datum Aantal Aandelen Aankoop prijs / aandeel Koers / Aandeel Rendement Totaal bedrag
Renault 2/12/2022 140 34.24 38.88 +13.5% 5443.2
Econocom Group 14/04/2023 1650 3.04 2.5 -17% 4125
Van de Velde 07/06/2023 150 33.7 33.05 -1.9% 4957.5
Proximus 19/07/2023 700 7.2 7.7 +7% 5390
Toaal aandelen 19915.7
Ontvangen Dividenden 438.58
Startdatum Modelportefeuille 01/11/2022 Cash 32321.45
Totaal bedrag 52237.5
Sinds Start 1 November 2022 Totaal rendement 4.47%

Startkapitaal 50 000 euro op 1 November 2022

Reeds Verkochte aandelen

Telenet Group Holding nv Gekocht tegen 15,5 euro en verkocht tegen 21 euro = 35% winst

Er wordt geen interest gerekend op de Cash in portefeuille. Het werkelijke rendement ligt dus iets hoger.

De aandelenportefeuille is een modelportefeuille waarmee ik zal tonen hoe een verstandig lange termijn belegger op de beurs investeert.

De model aandelenportefeuille is niet bedoeld voor gokkers of speculanten. Het is niet bedoeld voor mensen die snel rijk willen worden. Snel rijk worden met beleggen is meestal niet mogelijk. Je moet trouwens eerst al een bedrag aan de kant staan hebben voor je er aan kan beginnen.

Beleggen is eigenlijk een manier om uw vermogen in eerste plaats te beschermen tegen koopkrachtverlies. Beschermen tegen inflatie.

Beleggen is in de 2de plaats bedoeld om uw kapitaal bovenop de bescherming tegen koopkracht te laten groeien.

Om het met de woorden van de wijze Warren Buffett te zeggen. De eerste regel bij beleggen is. Verlies geen geld!

De tweede regel is: vergeet de eerste regel niet.

De aandelen die opgenomen worden in de modelportefeuille zullen aan deze 2 regels voldoen. De aandelen zullen een grondige analyse ondergaan hebben alvorens geselecteerd te worden voor de model aandelen portefeuille.

We gaan uit van beleggingstermijnen tussen de 3 a 8 jaar. Wat wil zeggen dat we de aandelen kopen om op een termijn van 3 a 8 jaar weer te verkopen met winst.

Kopen om levenslang bij te houden doe ik niet. Ik weet dat Warren Buffett dat wel doet. Maar ik wil mij zelf niet vergelijken met Warren Buffet.

Warren Buffett heeft 600 miljard dollar onder zijn beheer en wij niet. Ik beleg met een veel kleinere aandelen portefeuille en u ook waarschijnlijk.

Met een kleinere aandelenportefeuille kan je gemakkelijker in en uit de markt stappen. Voor Warren Buffett  die met miljarden werkt is dit eigenlijk onmogelijk.

Een kleine belegger heeft dus veel meer mogelijkheden op de beurs dan mensen die met miljarden dollars of euro’s werken.

Warren Buffett de werelds beste belegger heeft trouwens al enkele malen gezegd dat kleine beleggers een veel hoger rendement kunnen behalen dan hij  doet. Dit omdat je met een kleine aandelenportefeuille veel wendbaarder bent.

Het is trouwens veel gemakkelijker om met een klein speedbootje de sturen dan met een grote olietanker.

Ik ga vooral voor waarde beleggen. IK zal op zoek gaan naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

 Via mijn eigen ontworpen aandelen analyse algoritme zal ik deze aandelen analyseren.

Wenst u op de hoogte te blijven van wijzigingen in de aandelenportefeuille  zorg dan dat u ingeschreven bent op de nieuwsbrief van bjornsparadigma. Want iedere wijziging in de portefeuille wordt meteen gemeld aan de gratis abonnees  van de nieuwsbrief. Wees er dus als de kippen bij. Bent u al ingeschreven op mijn nieuwsbrief dan hoeft u niets te doen. U zit gebeiteld en op de eerste plaats.

Opgelet! De modelportefeuille is geen advies dienst. In de modelportefeuille toon ik enkel hoe ik een bedrag van 50 000 euro beleg in aandelen. Hou er rekening mee dat ik als uitgever ook kan handelen in de aandelen die opgenomen worden in de modelportefeuille. Ik deel niet in uw winst maar ook niet in uw verlies bij het volgen van mijn modelportefeuille.

Startdatum Modelportefeuille  1 November 2022

Chinese Economie In Neerwaartse Spiraal

Weinig of geen nieuws de voorbije weken over de aandelen in onze portefeuille. De koersen gingen wel wat lager. Er zijn tijdens de vakantieperiode weinig kopers want die zijn op vakantie. En de verkopers die hadden blijkbaar geld nodig om hun vakantie te bekostigen. Dus verkochten ze wat aandelen. Maar daar waren maren weinig kopers voor. Want die waren op vakantie.

Lees meer »

Zomerse Rust Op De Aandelen Beurzen

Typisch voor de maand juli. Een kalme beursmaand. Het is zomer we wachten op cijfers van het eerste halfjaar en de meeste beleggers zijn in vakantie modus. Tijd om wat te ontspannen. Lees een boek, ga wat wandelen, ga wat vliegvissen. Ik doe het alle 3.

Lees meer »

Hoe Antifragiel Is De Modelportefeuille?

Nassim Nicholas Taleb schreef het boek Antifragiel. En heeft het in dat boek over hoe je ondernemingen of investeringen antifragiel kan maken.  Deze wijsheid probeer ik ook op de modelportefeuille toe te passen.

Lees meer »

Aandelenportefeuille Klopt De BEL20 Index

Onze aandelenportefeuille bestaat nu exact 8 maanden. We begonnen op 1 November 2022 met onze modelportefeuille. Sinds 1 November Ging de Bel20 index er enkele procenten op achteruit. Terwijl onze portefeuille erop vooruit ging.

Lees meer »

Modelportefeuille Aandelen Telenet Gaan Eruit

Nu Liberty Global aan de uitkoop van de aandelen Telenet Group begonnen is, kunnen we bijna niks anders meer dan ingaan op dit bod. Al vind ik de prijs die Liberty Global betaald wat aan de lage kant. Maar ik ben een belegger geen activist. Bovendien kan ik een mooie winst maken op mijn aandelen Telenet.

Lees meer »