De Pest Service Van Het Shoppingcenter

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 15:50

Deze ochtend was ik in het shoppingcenter Ninia in Ninove. Toen ik aankwam zag ik dat de batterij van mijn smartphone leeg was. Zoals gewoonlijk bij het vaststellen van een lege batterij van mijn smartphone begin ik de omgeving te scannen naar stopcontacten waar ik mijn smartphone kan opladen.

Mijn oog viel al snel op een automaat om pasfoto’s te maken. De stekker van deze automaat zat in een verdeelblokje en er was nog een contact vrij waar  mijn smartphone in kon.

Maar na een klein half uurtje werd ik betrapt door de arm der wet van het shoppingcenter. De bewakingsagent vroeg mij wat dat te betekenen had. Dat was niet de bedoeling dat iedereen zijn smartphone hier op kosten van het shoppingcenter kwam opladen.

Ik kon dat maar moeilijk begrijpen en vertelde hem dat ik dat zag als een stukje extra waardevolle service die door het shoppingscenter ter beschikking gesteld werd.

Bovendien woonde ik tien jaar lang op 100 meter van dat shoppingcenter ik ben de voorbije tien jaar wel 500 keer komen shoppen en dat zonder mijn smartphone op te laden. Ik vond dat dat nu wel geen kwaad kon, ik was tenslotte een trouwe klant die enkele malen per week kwam shoppen.

Maar de veiligheidsagent gaf niet toe ik moest mijn stekker onmiddellijk uit trekken wat ik dan ook deed.

Maar ik kan niet begrijpen dat men in een shoppingscenter zulke idiote zaken doet. Want het opladen van een smartphone kost gemiddeld maar 0.015 euro.

Als je als bedrijf voor een klein bedrag van 0.015 euro een klant kan helpen dan moet je echt idioot zijn om dat niet te doen. Voor een bedrag van 15 euro zou dit bedrijf 1000 mensen kunnen helpen met het opladen van hun smartphone.  

              "Wat een grote service voor een belachelijk klein bedrag."

Bovendien kwam ik in het verleden heel vaak shoppen. Laten we even aan nemen dat ik 150 euro per week kwam shoppen. Dan heb ik de voorbije 10 jaar voor 78 000 euro gespendeerd in dit shoppingcenter.


Maar nu ik eens vraag om mijn smartphone op te laden gaat dat niet. Het bedrijf wil  liever 0.015 euro besparen dan mij te helpen.

Stel dat ik 40 jaar trouw blijf aan dit shoppingcenter dan zou ik op die 40 jaar; 

78 000 euro * 4 = 312 000  euro uitgeven in dit shoppingcenter.

Het shoppingcenter weigert mij een service te geven van 0.015 euro aan een klant

die 312 000 euro waard is.

        Kan het nog ondankbaarder?? En dommer!!

Dat is echt een domme zet. Bedrijven denken te veel aan winstoptimalisatie en te weinig aan waarde creëren voor de klant.

Het bezorgde mij alvast een slechte beleving van mijn shopping bezoek. 

      "En dat blijft hangen."

Wie zet nu een relatie met een klant die 312 000 euro waard is op het spel door een service te weigeren die amper 0.015 euro kost?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.