Artificiële Intelligentie Zal Internet Voorgoed Veranderen

Gepubliceerd op 4 november 2023 om 13:50
Artificiële Intelligentie Zal Internet Voorgoed Veranderen

Artificiële Intelligentie Zal Internet Voorgoed Veranderen. Het internet zoals we nu kennen loopt op zijn einde. SEO en blogberichten schrijven voor de zoekrobot is nu pure verspilde tijd.

AI zal zorgen voor een ravage op het internet.

De voorbije 20 jaar vroegen we Google of andere zoekrobots om raad. Die zoekmachines lieten ons dan een reeks van mogelijke antwoorden zien.

Naargelang onze vraag kregen we een overzicht van pagina’s op internet waar we een mogelijk antwoord konden vinden op onze vraag.

Deze pagina’s stonden op websites en blogs. Dat gaat nu veranderen.

In de toekomst zullen we de vragen niet meer aan google stellen maar aan AI robots. Dit is nu al aan het gebeuren.

Vandaag maken mensen die gespecialiseerd zijn in een bepaald onderwerp blogs over dat onderwerp. Deze blogs dienen ervoor om bezoekers een antwoord te geven op hun vraag over dat onderwerp.

Deze blogs en websites worden nu overbodig omdat AI robots zelf het antwoord zullen geven.

Dat is natuurlijk knap lastig voor bloggers en website eigenaren. Want die zullen in de toekomst het grootste deel van hun bezoekers verliezen.

Ook deze blog heeft het als maar moeilijker om nieuwe bezoekers aan te trekken. Toch heb ik het voordeel dat mijn blog over beleggen in aandelen gaat.

Het zal nog een hele tijd duren alvorens AI de beurs kan voorspellen. Al vind je nu al veel reclame advertenties over AI software die op automatische piloot kan geld verdienen.

Maar dit is onzin. AI software is niks nieuws, software om te traden bestaat al lang.

Alleen is het onzin. Het heeft wel een zelfversterkend effect wanneer heel veel beleggers het zelfde systeem gebruiken. Het beïnvloed de koersen, dat is zeker.

Maar waar we nu al 100% zeker van zijn dat is wanneer heel veel beleggers het zelfde AI software programma gaan gebruiken het zal uitmonden in correcties.

En laat deze correcties nu juist in het voordeel zijn van waarde beleggers zoals wij. Tijdens zulke correcties zullen waardevolle bedrijven hun aandelen zien crashen. En dan kunnen we tegen deze bodemkoersen kopen.

Er is dus zeker nog toekomst voor mijn blog omdat deze over lange termijn waarde beleggen gaat. Wel zal het moeilijker zijn om nieuwe bezoekers aan te trekken.

Ook het promoten zal duurder worden.

Maar het hele internet zal er binnen 5 jaar heel anders uitzien. Veel vooruitziende marketing trainers die de voorbije jaren cursussen verkochten om uw internet activiteiten te promoten stoppen hiermee en leggen zich op iets anders toe.

Vooral software ontwikkelen en verkopen zal hun nieuwe activiteit worden. Nu nog een cursus SEO volgen is geldverspilling.

Het einde van het internet zoals we het nu kennen is ingeluid dat is zeker.

Meer info over marketing vind je hier: www.bjorndewilde.be

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.