Waarom Alleen Coaching Voor Coaches?

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 16:32
Waarom Alleen Coaching Voor Coaches?

Waarom Alleen Coaching Voor Coaches? Waarom bieden er zo veel zogenaamde bedrijf en marketing Coachen enkel programma’s aan voor andere Coaches of trainers?

Dat komt omdat het programma met hun zogenaamd systeem alleen maar in theorie werkt. En niet in de praktijk.

Ze bieden alleen maar theoretische kennis aan die in de praktijk niks waard is.

Je zou denken dat theorie en praktijk hetzelfde zijn. Wat in theorie werkt moet ook in de praktijk werken.

Echter. In theorie is theorie en praktijk het zelfde. Maar in de praktijk is theorie en praktijk zelden hetzelfde.

Klinkt misschien een beetje raar.

Maar in de praktijk doen zich allerlei situaties voor waar je door je theoretisch kennis niet op voorbereid bent. Praktijk ervaring is het aller belangrijkste.

In de praktijk zijn er ontzettend veel scenario’s waar je niet op voorbereid bent. Je moet alles eens meegemaakt hebben. Dat heet ervaren zijn.

Het is niet omdat je een heleboel theoretische kennis hebt dat je ook in de praktijk zal slagen. Dat lukt zelf zelden.

Daarom richten de trainers met hun trainersprogramma zich liever tot het opleiden van andere trainers.

Wat ze doen is het volgende. Ze maken een programma dat in de theorie logisch klinkt. Ze geven deze cursussen aan andere trainers die op hun beurt dan ook weer de theorie aan anderen gaan leren.

Helaas wordt de theorie zelden aan de praktijk blootgesteld.

Het is een beetje als in het klassiek onderwijs. De leraar leidt zijn leerling op tot leerkracht. Deze nieuwe leerkracht gaat dan op zijn beurt leerlingen opleiden tot leerkracht. Zonder dat deze mensen in de praktijk gestaan hebben. Ze leven in een wereld zonder voeling met de praktijk.

Het is eigenlijk een soort Pyramide systeem van doorgeven van theoretische kennis. Koop dit en vind dan een paar andere naïevelingen om het aan door te verkopen.

Ze leven alleen de praktijk van het doorgeven van de theorie.

En dat merk je in de praktijk goed. Het is niet omdat je een diploma van advocaat, dokter, engineer of… op zak hebt dat je ook al een goede advocaat, dokter of engineer bent.

Want je ontbreekt de praktijk ervaring.

Deze cursussen die vaak heel duur verkocht worden via facebook, X, google zijn vaak niks waard in de praktijk. En de mensen die deze programma’s aanbieden zijn al maar arroganter en liegen er al maar meer op los.

Alsof iedereen zomaar een systeem kan opzetten om geld te verdienen op automatische piloot. Geld verdienen zonder te werken is meestal gebaseerd op ongelijkheid.

Facebook, X, instagram , google en noem maar op laten dit natuurlijk allemaal toe. Omdat het grootste deel van de marge in hun kassa verdwijnt.

Wil je meer weten over marketing ga dan naar www.bjorndewilde.be

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.