Aandeel Renault Schakelt In Hogere Versnelling

Gepubliceerd op 6 april 2024 om 13:08
Aandelen analyseren

De heropleving van de economie begint een feit te worden. Wat ik de voorbije maanden voorspelde is aan het uitkomen. Het  2de kwartaal zal waarschijnlijk beter zijn dan de vorige. Al kan de stijgende olie prijs wel nog stokken in de wielen steken.

Het aandeel Renault schakelde de voorbije maanden in een hogere versnelling. En dat is normaal gezien de goede gang van zaken bij Renault.

Bovendien kondigde Renault de voorbije week de opstart van een veelbelovende Startup aan. Samen met Volvo Group en de Franse scheepvaartgroep CMA CGM heeft Renault een nieuw bedrijf opgericht.

Flexi SAS gaat elektrische bestelwagens op de markt brengen. Wat ik zo goed vind aan deze nieuwe startup is dat het product ontwikkelt wordt vanuit de vraag van de klant.

Men gaat hier geen elektrische bestelwagens ontwikkelen en daarna kijken of er klanten zijn.

Neen, men heeft eerst aan de klant gevraagd welke elektrische bestelwagens hij zou willen. En dat is marketing zoals het eigenlijk moet zijn.

Het gaat hier niet alleen om het ontwikkelen en produceren van een Elektrische bestelwagen. Maar het gaat hier ook om software die de transportfirma’s gaat helpen om efficiënter te werken.

Op die manier zal de nieuwe elektrische bestelwagen ongeveer 30% goedkoper zijn in gebruik. En het gaat bij de transportfirma’s niet  om de aankoopprijs maar om het rendement dat ze kunnen halen.

Het gaat hier om de Elektrische bestelwagen met software die de transport bedrijven helpt hun werk efficiënter te doen. Het gaat hier om een product en om de bijhorend diensten. De beheers software zal er bij geleverd worden door de autofabrikant. En dat is nieuw.

Eén van de redenen waarom ik de Aandelen Renault gekocht heb is omdat Renault een strategie heeft.  Bij deze strategie gaat het niet alleen om zo veel mogelijk aantallen voertuigen te leveren maar om er een hele reeks diensten bij te leveren.

Dan spreken we ook over de deeleconomie. Maar ook over de software die bij elektrische wagens hoort. Deze software zal op termijn een belangrijk bron van inkomsten worden. En daardoor zullen de marges nog aanzienlijk stijgen.

Het zal er ook voor zorgen dat Renault een minder cyclisch bedrijf zal worden. Maar eerder een bedrijf met een constante inkomsten stroom.

De markt van elektrische bestelwagens zal de komende 10 jaar explosief stijgen. Door de ingebouwde beheersoftware zullen de bestelwagens veel efficiënter gaan werken wat kostenbesparend is voor de transportbedrijven.

Dit is dus een veelbelovend project waar Renault mee begonnen is. Het is ook een initiatief van Renault. Renault is nu al marktleider binnen Europa in het segment van de bestelwagens.

Vanaf 2026 moet het bedrijf operationeel zijn en Elektrische bestelwagens met bijhorende diensten kunnen leveren.

Econocom Group heeft een akkoord gesloten voor de verkoop van zijn afdeling maritieme diensten. Deze afdeling behoorde niet tot de kernactiviteiten van de Group en stond al een tijdje te koop.

De verkoop is goed nieuws omdat Econocom Group daardoor cash binnenkrijgt, maar ook omdat men zich daardoor meer op kernactiviteiten kan concentreren.

Hoeveel de verkoop opgeleverd heeft werd niet bekendgemaakt. Het is positief nieuws want het kapitaal dat hierdoor vrij komt kan Econocom Group investeren in zijn strategisch plan om door te groeien tot  4 miljard euro omzet. En ook de nettowinst te verdubbelen.

Econocom werkt dus door om zijn doelstellingen te halen. En dat is positief nieuws. Al reageren de beleggers op de beurs nauwelijks. Ik geloof sterk dat Econocom Group zijn doelstelling zal halen. En dat het aandeel dan wel zal volgen.

Op korte termijn zie je vaak dat er geen verband is tussen het behalen van goede resultaten bij het bedrijf en de aandelenkoers van hun aandeel op de beurs.

Maar op lange termijn is er wel een 100% verband. De verstandige lange termijn belegger heeft dan ook: Geduld, geduld en geduld.

De modelportefeuille deed het de voorbije week goed.

Klik hier om de Modelportefeuille te bekijken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.