Aankoop agfa aandelen

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 12:15

Deze aankoop is niet zoals de aankopen die we tot nu toe al hebben gedaan. Al onze vorige aandelen aankopen zijn aandelen van bedrijven die winst maken.

Agfa maakt helaas geen winst en zit al enkele jaren in het sukkelstraatje.

Dit aandeel is een turnaround kandidaat. Het bedrijf is nog altijd sterk verlieslatend.

Met deze aankoop speculeer ik op een ommekeer binnen het bedrijf. Ik speculeer erop dat het bedrijf in de toekomst weer winstgevend wordt. En dat het bedrijf op een winstgevende manier het groeipad opgaat.

De herstructurering van Agfa is al jaren bezig en gaat de goede kant op. Toch zit er nog veel risico in dit aandeel.

Maar ik ben bereid om met 10% van mijn kapitaal dit risico te nemen. Zeker als je weet dat al onze andere aankopen heel veilig zijn. En een beetje risico kan geen kwaad.

Wanneer Agfa erin slaagt om een ommekeer te verwezenlijken en terug winstgevend te worden. En daarna terug een gestage groei neer te zetten dan heeft dit aandeel nog heel veel potentieel.

Ik ben van oordeel. Na een grondig analyse te hebben gemaakt van het bedrijf. Dat het management heel goed bezig is en dat de ommekeer wel zal slagen.

Toch moet je dit op een langer termijn van 10 jaar bekijken. Op korte termijn moeten er nog heel wat hindernissen worden genomen. En als het tegen kan slaan dat zal het tegenslaan. Dat is meestal zo bij een herstructurering.

Deze aankoop van een Turnaround kandidaat is risico voller dan mijn andere aankopen. Maar het potentieel is groot. En ik ben bereid om met 10% van mijn portefeuille dit beredeneerd risico te nemen.

Aankoop 4000 x agfa aandelen tegen 1,22 euro per aandeel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.