De Meest Gemaakte Fout Bij Beleggen In Aandelen

Gepubliceerd op 22 juni 2023 om 18:52

Beleggers die beleggen in aandelen via de beurs maken veel fouten. Meer dan 80% van de aandelen beleggers maken op de lange termijn geen winst maar verlies op hun aandelen. Daar zijn heel wat verschillende redenen voor. Maar één van de meest gemaakte fouten bij beleggen in aandelen is de volgende.

Veel beleggers gaan na een aandelenanalyse over tot de aankoop van aandelen. Men koopt deze aandelen omdat men vindt dat de aandelen goedkoop zijn en daarom koopwaardig.

Maar na de aankoop van de aandelen is het wachten op een koersstijging.  De beleggers maakten een grondige analyse van het betreffende aandeel. En we kunnen aannemen dat ze gelijk hebben, ze hebben een geweldige goede aankoop gedaan. Ze kochten een aandeel tegen een spotprijs van een super winstgevend bedrijf.

Het bedrijf werkt elke dag aan het succes alles gaat goed. Er valt niks negatiefs te melden over de gang van zaken binnen het bedrijf.

Toch blijft een koersstijging van het aandeel uit. Sterker nog! De aandelenkoers zakt verder weg. Ondanks het feit dat er niks negatiefs te melden valt over het bedrijf.

En dan gaat het fout. Niet met de belegging maar met de belegger.

De belegger verliest zijn geduld en verkoopt zijn aandelen. Dit soort paniek is één van de meest gemaakte fouten.

Wanneer je een aandeel gekocht hebt tegen een goedkope aandelenkoers van een uitstekend bedrijf. Wacht dan geduldig af, begin geen paniekvoetbal.

Als de koers van een aandeel blijft steken of het daalt terwijl het bedrijf goed bezig is dan komt dat omdat het goede nieuws over het bedrijf nog niet doorgesijpeld is naar de beleggers. 

De meeste beleggers zijn niet zo bezig met het bedrijfsnieuws ze hebben dan ook een foute perceptie van de aandelen en hun bedrijven.

De meeste aandelen beleggers worden pas wakker wanneer de trein vertrokken is. En dan proberen ze er nog snel op te springen. De meeste aandelen beleggers zijn gewoon meelopers.

Het zijn echter de beleggers die het succes en de koopkansen het eerst opmerken die op lange termijn met de grootste winsten gaan lopen.

Maak daarom eerst grondig je analyse. Als je een goedkoop aandeel van een winstgevend bedrijf ontdekt koop het dan en wacht geduldig af.

Goede aandelenanalyse + geduld = Hoge winsten op lange termijn.

Hou je niet bezig met het voorspellen van de bodemkoers. Het voorspellen van wanneer de aandelenkoers op zijn laagst staat is onbegonnen werk. Het is onmogelijk om een voorspelling te doen van de bodemkoers.

Koop wanneer volgens jouw analyse het aandeel koopwaardig is. En wacht dan geduldig af. Spring niet van het ene aandeel op het andere. Dat kost alleen maar extra transactie kosten en levert niks op.

De verstandig lang termijn belegger is een geduldige belegger.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.