Ongebreidelde Kapitalisme Woekert Als Nooit Tevoren

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 21:29

Voor sommigen onder ons  klinkt het misschien een beetje raar maar als aandelen belegger ben ik tegen het ongebreidelde kapitalisme. Ik ben wel voor het kapitalisme. Ik ben niet de enige belegger die tegen het Ongebreidelde Kapitalisme is want ook George Soros, Warren Buffett, Charlie Munger enz… Zijn tegen.

Overdreven egoïsme werkt uiteindelijk vernietigend. En dat weten top investeerders als geen ander.

In het boek “ De consultancy Industrie” van Mariana Mazzucato & Rosie Collington wordt heel wat uit de doeken gedaan over de consultancy industrie. Het is vooral duidelijk dat de consultants verantwoordelijk zijn voor heel wat ongebreidelde economische handelingen.

Het is schokkend hoe ze de overheden oplichten en hoe slecht werk zij wel leveren voor gigantische bedragen. En natuurlijk gaan ook onze politici niet vrijuit. Maar dat wisten we al.

We zien de laatste jaren meer en meer schandalen die aan het licht komen waar de consultancy industrie verantwoordelijk voor zijn. Dit zowel bij de overheden maar ook bij bedrijven. Consultancy zijn de kaalplukkers bij uitstek. Presteer weinig, factureer het maximum dat blijkt het moto van de Consultancy industrie te zijn.

Bovendien zijn hun geleverde diensten heel slecht. In Frankrijk lieten ze de verdeling van de covid vaccinatie over aan consultancy bedrijven en het resultaat is bedroevend. Het liep allemaal in het honderd, een echte schande voor een bedrijf dat zich uitgeeft als management specialist. Ze hebben zeker honderden doden op hun geweten.

Het boek is zeker een aanrader. Het leest vlot en is duidelijk. Het legt de problemen bloot binnen ons huidige kapitalistisch systeem dat heel wat tekortkomingen kent. Het verschaft je inzicht in ons economisch systeem.

Als investeerder in bedrijven kan je maar beter op je hoede zijn voor al te egoïstische mensen. Ze graaien erop los. Vervalsen cijfers en proberen je als investeerder op te lichten.

Is egoïsme misschien een vak op school?

Politici, advocaten, boekhouders, bankiers, bedrijfsleiders denken te veel aan geld en te weinig aan het leveren van waardevolle bijdragen voor hun klanten.

Na een tijdperk van ongebreideld kapitalisme volgt altijd een tijd van correctie. Verlies dat niet uit het ook als belegger en investeerder.

Te veel egoïsme vernietigd op langer termijn heel veel waarde voor de samenleving. De onzichtbare hand heeft op tijd een tik op de vingers nodig.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

Einde artikel: Ongebreidelde Kapitalisme Woekert Als Nooit Tevoren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.