Beleggen of Investeren In Het Metaverse

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 21:38
beleggen of investeren metaverse

Een aandelen belegger moet van alle markten thuis zijn. Er komen ook altijd nieuwe technologieën en hypes op de markt. Wanneer je bij de investeerders van het eerste uur bent kan je duizelingwekkende   rendementen op je investering halen. Maar dan moet je er wel de risico’s bij nemen en die zijn niet min. Eén van de opkomende hypes is zeker en vast het Metaverse. En ik deed de voorbije maanden al tamelijke wat researchwerk om te kijken hoe je het best kan investeren in de toekomst van het Metaverse.

Om mijn research te kunnen doen naar de zin en onzin van het Metaverse kocht ik enkele boeken. En er is één boek dat ik wel kan aanbevelen.

Het boek van Matthew Ball  “HET METAVERSE” en de revolutie die het gaat veroorzaken.

Wie is Matthew Ball? Matthew Ball is CEO van Epyllion en voormalig global head of strategy voor Amazon Studios. Hij heeft artikels geschreven voor The New York Times, The Economist en Bloomberg. Zijn essays over het metaverse zijn miljoenen keren gelezen en geciteerd door leiders van Epic Games, facebook, Tencent en Coinbase.

Het boek is degelijke bron van informatie over het Metaverse. Matthew Ball schrijft over de zin maar ook over de onzin. En zijn uitleg is zeer goed onderbouwd. Het boek is zeker een aanrader.

Wat is het Metaverse eigenlijk. Wel er blijkt geen echte goede omschrijving of definitie te zijn over wat het Metaverse eigenlijk juist is. Of wat het juist zal worden in de toekomst.

Maar uiteindelijke omschrijft Matthew Ball het metaverse als volgt.

Een enorm grootschalig en interoperabel netwerk van reailtime rendered virtuele 3D-werelden die synchroon en persistent kunnen worden ervaren door een in feite onbeperkt aantal gebruikers met een individueel gevoel van aanwezigheid, en met continuïteit van gegevens, zoals identiteit, geschiedenis, rechten, objecten, communicatie en betalingen.

En dat er met het Metaverse veel geld gemoeid is dat kan ik u nu al zeggen.

Eerst en vooral is er de tijd die gebruikers op de metavese zullen doorbrengen. En jouw tijd daar gaat het hen om. Want tijd is geld. Hoe meer tijd je op hun systeem doorbrengt hoe meer reclame ze kunnen laten zien en hoe meer tijd om je iets aan te smeren waar ze geld aan verdienen.

We staan er niet bij stil maar de huidige mens brengt heel veel tijd door op sociaal media platformen en al kijkend naar de TV. Wist je dat in de VS ongeveer 300 miljoen mensen gemiddeld 5,5h per dag naar televisie kijken. Dat is 1,5 miljard uren per dag.

Daar komen dan ook nog de uren dat ze op sociale media zitten. Al is dat wel met overlapping. Want heel veel mensen kijken naar TV en zijn ondertussen op de smartphone of tablet  wat berichtjes op facebook aan het delen of bekijken.

Zelf besteed ik mijn tijd wat nuttiger. Maar ja wie ben ik. Maar de makers van Metaverse willen nu natuurlijk dat we de komende jaren meer van onze tijd verspillen op het Metaverse.

De opkomst van het Metaverse zal heel wat zakelijke opportuniteiten kennen.

Om een dergelijke reailtime virtuele wereld op te zetten hebben we heel wat computing nodig.  Een ultra snel internet en heel veel opslag voor gigantische hoeveelheden data. Om dit allemaal te laten functioneren hebben we ook gigantisch veel energie nodig.

De huidige hardware voldoet nog niet om een dergelijk Metaverse te laten werken. Daarom zijn er nog heel wat ontwikkelingen aan de gang. Zeker is dat om het Metaverse mogelijk te maken heel wat nieuwe technologie zal ontwikkeld worden. Deze technologie zal ook andere toepassingen kennen.

Er zullen voor het Metaverse super hightech halfgeleiders nodig zijn. Deze zullen ook kunnen toegepast worden in andere sectoren. Ook dienen er nog hardware platformen ontwikkeld te worden die het Metaverse moeten ondersteunen.

Aangezien er heel veel miljarden te verdienen  zijn met het Metaverse zijn de technologie bedrijven met miljarden investeringen bezig.

Ook zal de 3D virtuele wereld en technologie voor heel wat bedrijven een nieuwe markt openen.

Binnen enkele jaren zullen bedrijven waarschijnlijk video vergaderingen houden in de 3D metaverse. Dat is nu bijna al zo goed als zeker.

Misschien houden we binnen 10 jaar rechtszaken in de virtuele rechtbank van het Metaverse?

Ook zullen er nieuwe betaling platformen komen voor gebruik in de Metaverse. En natuurlijk wil iedereen graag zijn eigen betaling platform. De oorlog om het leiderschap over het Metaverse is volop aan de gang maar moet nog uitgevochten worden.

Als belegger in aandelen ben ik nu aan het kijken welke bedrijven bezig zijn met de cruciale hardware om het Metaverse mogelijk te maken. Ook heel wat sociaalmedia bedrijven zoals facebook zijn interessante spelers.

Er komen nieuwe technologieën, betaling platformen, software bedrijven en ook bedrijven die enkel virtuele producten zullen verkopen in het Metaverse zelf.

Toegegeven het is allemaal vrije complex want het staat nog allemaal in de kinderschoenen. Er ontbreekt nog heel wat technologie om het Metaverse te laten werken zoals het moet maar dat zijn uitdagingen. En door uitdagingen aan te gaan zullen er nieuwe oplossingen en kansen komen.

Als aandelen belegger ben ik altijd op zoek naar kansen. Maar ik probeer zo weinig mogelijk risico te nemen.

In ieder geval het Metaverse geeft mij heel veel werk voor het maken van analyses. Hopelijk komt daar ooit een goede investering uit die het allemaal de moeite waard maakt. Zeker is dat het bestuderen van het Metaverse mij heel wat nieuwe informatie verschaft over technologieën en bedrijven waar ik anders nog nooit over gehoord had.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

Einde artikel: Beleggen of investeren in het Metaverse

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.