Koop Aandelen Voor De Vrije Cashflow

Gepubliceerd op 27 juni 2023 om 20:52
Vrije Cashflow geldstroom

Koop geen aandelen omwille van de activa van een bedrijf. Koop geen aandelen omwille van de intrinsieke waarde. Koop aandelen voor de winst die het bedrijf maakt en meer bepaald voor de Vrije Cashflow. En met Cashflow bedoelen we hier geldstromen.

Één ding is duidelijk je moet aandelen kopen omwille van hun waarde. Maar wat is nu de echte waarde van een aandeel.

Sommige beleggers hebben het over de intrinsiek waarde of over de som van alle activa van een bedrijf min de schulden.

Maar is dat wel correct?

Ik raad u aan om als belegger geen aandelen te kopen omdat de som van de activa min de schulden hoger is dan de actuele aandelenkoers.

Koop geen aandelen van bedrijven voor de activa. Maar koop aandelen omwille van het rendement van de activa van een bedrijf.

Als belegger is het belangrijk hoeveel winst het bedrijf zal genereren in de komende jaren. Het is de toekomstige winst of cashflow van het bedrijf die voor mij als aandelen belegger belangrijk is.

Hoe hoger de winst in de komende pak nu 10 jaar het bedrijf zal maken hoe meer ik bereid ben om te betalen voor de aankoop van het aandeel.

Het is de vrije cashflow die een bedrijf genereerd die de waarde van het bedrijf zal bepalen.

De cashflow of geldstromen bepalen de waarde. En er zijn natuurlijk verschillende soorten cashflow.

Er is de bruto cashflow dat is de cashflow waar alle kosten en investeringen moeten afgetrokken worden om het bedrijf te laten draaien.

Dan blijft er nog de vrijecashflow over. En om deze cashflow gaat het ons bij beleggen in aandelen. De vrije cashflow is de cashflow die een bedrijf niet nodig heeft om zichzelf in stand te houden. Het is de cashflow die overblijft als alles betaald is. Alle kosten en afschrijvingen die een bedrijf maakt.

Met de Vrije cashflow kan men andere dingen gaan doen. Eerst en vooral kan men gaan nadenken of men deze vrije Cashflow niet kan gebruiken om het bedrijf verder te laten groeien of om investeringen te doen om het bedrijf efficiënter te laten draaien zodat men nog meer vrije cashflow kan genereren.

Als het bedrijf kan groeien in omzet of in winstgevendheid dan wordt het meer waard en dat is goed voor jou als aandeelhouder.

Ziet men geen mogelijkheden meer om de vrije cashflow te investeren in het bedrijf dan kan men er over nadenken om deze vrije cashflow te gaan uitkeren aan de aandeelhouders via een dividend.

Of men kan besluiten om een zeker percentage van de uitstaande eigen aandelen op te kopen met de vrije cashflow.

En om die eigen aandelen dan gaan te vernietigen. Zodat de resterende aandelen die jij in je bezit hebt meer waard worden. Zo creëert men meer aandeelhouders waarde op een fiscaal geoptimaliseerde manier.

De waarde van een bedrijf kan men dus berekenen via de vrije cashflow want de vrije cashflow is het echte rendement van het bedrijf. Het is het geld dat na alle kosten overblijft voor de aandeelhouders.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

Einde artikel: Koop Aandelen Voor De Vrije Cashflow

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.