Geen Nieuws Goed Nieuws Voor Onze Aandelenportefeuille

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 21:43
Modelportefeuille aandelen winst

Geen Nieuws Goed Nieuws Voor Onze Aandelenportefeuille

De aandelen koersen van de aandelen in onze modelportefeuille  bewegen maar weinig. En dat is normaal ook aangezien er maar weinig nieuws te rapen valt.

Het is nu wachten op nieuws. De bedrijfsresultaten over het eerste halfjaar kunnen de aandelenkoersen terug in beweging brengen.

Maar daar is het nu nog even opwachten, volgens de financiële agenda van de bedrijven komen onze bedrijven met nieuws naar buiten op volgende datums.

Op volgende datums zullen de bedrijven hun bedrijfsresultaten over het eerste halfjaar van 2023 publiceren.

Econocom Group zal op 25/07/2023 de resultaten over de eerst 6 maanden van 2023 openbaar maken.

Renault zal op 27/07/2023 de resultaten over de eerste 6 maanden van 2023 openbaar maken.

Van de Velde zal op 30/08/2023 de resultaten over de eerste 6 maanden van 2023 openbaar maken.

Naargelang het nieuws goed of slecht is of de verwachtingen overtreffen of teleurstellen zullen de aandelenkoersen van de betreffende bedrijven daar op reageren met een stijging of een daling.

We hopen alvast op een stijging.

Voor de rest zijn de beurzen niet zo goed bezig de koersen dalen. Sinds de start van de modelportefeuille ging de BEL 20 er wat op achteruit.

De modelportefeuille klopt dan ook de beursindex over de voorbije 8 maanden.

Econocom Group zal ook op 30/06/2023 een dividend uitbetalen. Omdat het dividend meestal verrekend is in de koers van een aandeel daalt de aandelenkoers meestal wat voor de periode dat er een dividend uitbetaald zal worden. Men gaat dit bedrag van het dividend van de koers van het aandeel aftrekken.

Econocom Group zal op 30/06/2023 een bruto dividend van 0.16 euro per aandeel uitbetalen. Dat is netto na de aftrek van de roerende voorheffing 0.112 euro per aandeel. Dat zal ons een netto rendement van 3.7 % opleveren. Wat een zeer mooi dividend rendement is.

Na de uitbetaling van het dividend verwacht ik dat de koers van het aandeel terug gaat herstellen.

Ook Renault heeft nu een plan om maximum 3 miljoen  eigen aandelen op de kopen. En dat komt omdat ze bij Renault denken dat de prijs van hun aandeel goedkoop is en dat het een goede investering is om hun eigen aandelen op te kopen aan de huidig aandelenkoers.

We hebben aandelen van 3 verschillende bedrijven in onze aandelenportefeuille. En alle 3 zijn ze druk bezig met zichzelf op te kopen.

Dat wil wat zeggen over de prijs van de aandelen. Ze vinden zichzelf allemaal te goedkoop.

Uit een publicatie rapport van: Van de Velde die ik kon inkijken blijkt ook dat Van de Velde nog altijd bezig is met de opkoop van eigen aandelen.

Nu de beurzen aan het dalen zijn en de Europese economie in het slop geraakt komen er deze zomer misschien wat extra koopkansen. Met onze 70% cash zullen we daar zeker munt kunnen uitslaan.

De voorbije week postte ik ook nog wat artikelen die je misschien gemist hebt.

Hier heb je een overzicht van de artikelen neem gerust een kijkje:

  1. De Meest Gemaakte Fout Bij Beleggen In Aandelen
  2. Ongebreidelde Kapitalisme Woekert Als Nooit Tevoren
  3. Beleggen of Investeren In Het Metaverse

Veel leesplezier

Groeten

Björn De Wilde

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.