Modelportefeuille Aandelen Telenet Gaan Eruit

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 13:42

Nu Liberty Global aan de uitkoop van de aandelen Telenet Group begonnen is, kunnen we bijna niks anders meer dan ingaan op dit bod. Al vind ik de prijs die Liberty Global betaald wat aan de lage kant. Maar ik ben een belegger geen activist. Bovendien kan ik een mooie winst maken op mijn aandelen Telenet.

Liberty Global biedt 22 euro per aandeel maar daar is het dividend reeds inbegrepen. Het dividend werd al uitbetaald en is bij onze cash gevoegd. Het dividend van Telenet Group was bruto 1 euro. We krijgen dus nog 21 euro per aandeel Telenet Group.

Na de verkoop van deze aandelen Telenet Group bestaat 71,5% van onze aandelenportefeuille uit Cash.

We doen het dus zeker niet slecht. Met maar 28,5% van onze portefeuille belegt in aandelen halen we over de voorbije 8 maanden een rendement van 4% over de hele portefeuille.

71.5% van onze aandelen portefeuille bestaat uit cash en is dus risico vrij.

Wat de overige participaties betreft valt er weinig nieuws te rapen. Geen nieuws is goed nieuws. Beleggen in saaie aandelen is saai. Maar je loopt weinig risico’s en deze bedrijven werken elke dag verder aan hun succes. Deze bedrijven worden elke dag een heel klein beetje meer waard. Op termijn zal de aandelenkoers volgen.

Van onze aandelen Econocom Group hebben we op het einde van de maand nog een mooi dividend te goed.

Over onze laatste aankoop de aandelen Van de Velde.

Bij Van de  Velde zijn ze ook bezig met eigen aandelen in te kopen. En dat is goed nieuws want dat wil zeggen dat het management de eigen aandelen als goedkoop beschouwd en ze vinden dat de aankoop van de eigen aandelen een beter alternatief is voor hun cash reserves dan het gewoon op de bank te laten staan.

Van de Velde heeft al 3.5% van de eigen aandelen opgekocht.

Het aandeel Renault was de voorbije week wat aan het stijgen, het is nu afwachten op de cijfers over het eerste halfjaar.

Ik verwacht de komende maand maar weinig nieuws over deze bedrijven. Voor de meeste cijfers moeten we wachten tot eind augustus. Als de cijfers goed zijn dan kunnen we in het najaar wel wat koersstijgingen verwachten.

Zoals ik al eerder schreef, is dit een aandelen portefeuille voor de lange termijn belegger. Ik beleg altijd voor de lange termijn. Omdat daar op termijn meer winst mee te maken valt dan met korte termijn beleggingen.

Ik heb mij zelf een aanloop termijn van 2 jaar vooropgesteld om een ijzersterke lange termijn aandelen portefeuille samen te stellen.

Een aandelenportefeuille met zo weinig mogelijk risico en een jaarlijks rendement van twee cijfers. Op dit ogenblik zitten we zeker goed om dat te halen. Binnen 4 maanden is het eerste jaar achter de rug.

De voorbije weken heb ik tientallen bedrijven geanalyseerd maar geen enkel aandeel van deze bedrijven kon mij bekoren. Ik ben kieskeurig en zal kieskeurig blijven. Alleen aandelen van bedrijven die aan strenge eisen voldoen komen in aanmerking. Op die manier voorkom ik ongelukken in onze aandelen portefeuille.

Bekijk hier de modelportefeuille.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.