Hoe Vind Je De Beste Aandelen

Gepubliceerd op 26 april 2023 om 10:38
Hoe Vind Je De Beste Aandelen

Hoe Vind ik de beste aandelen? We zijn allemaal op zoek naar de beste aandelen. Aandelen van top bedrijven die alsmaar blijven stijgen. Elke aandelen belegger is op zoek naar deze aandelen. Maar hoe vind je de beste aandelen.

Hoe moet je te werk gaan om goede aandelen te vinden? Dat is een vraag waar heel veel beginnende aandelen beleggers maar ook gevorderde aandelen beleggers mee zitten.

Bij deze zal ik je dan maar wat tips geven hoe je de beste aandelen kan vinden tussen de duizenden middelmatige en slechte aandelen. Ik geef het toe, het is zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar ik weet hoe je deze naald kan vinden en ik zal je zeggen welk trucje ik toepas.

Hoe vind je de beste aandelen

De beste aandelen zijn aandelen van de beste bedrijven. Dat is logisch want een aandeel is een bewijs van deelneming. Wanneer je een aandeel koopt word je mede eigenaar van een onderneming voor het percentage aandelen dat je bezit.

Dat is op de beurs niet anders. Als je op de beurs een aandeel van een onderneming koopt wordt je dus mede eigenaar.

Het is logisch en normaal dat de beste aandelen de aandelen zijn van de beste bedrijven. Je zal daarom eerst het beste bedrijf moeten vinden.

Zoek eerst naar de beste bedrijven

 

Hier maken 99 percent van de beleggers een fout. Aandelen beleggers zoeken naar de beste aandelen op de beurs. Ze kijken daarvoor veel te veel naar de koersen van de aandelen.

Je moet eerst naar de bedrijven zoeken.  Vind eerst het topbedrijf en koop daarna het aandeel.

Aandelen analyseren is eigenlijk een foute omschrijving die de meeste aandelen beleggers op het verkeerde spoor zet.

Je moet niet de aandelen analyseren maar de bedrijven.

Zoek eerst naar een goed bedrijf. Een goed bedrijf behaald goede bedrijfsresultaten en die gegevens vind je in hun jaarverslag en tussentijds kwartaalrapporten.

Deze jaarverslagen vind je meestal terug op de site van het beursgenoteerd bedrijf. Je kan ze meestal downloaden in pdf. Bestand.

Wat een uitstekend bedrijf is om in te investeren schreef ik al eerder op deze site. Ga daarom eens kijken op het blogartikel. WAT ZIJN DE BESTE AANDELEN OM IN TE BELEGGEN

Maak een lijstje aan van uitstekende bedrijven die je graag in je portefeuille zou hebben.

MAAR KOOP DEZE AANDELEN NIET!!!

Wacht Tot De Aandelen Koopwaardig Zijn

Aandelen van uitstekend geleide bedrijven doen het op de beurs meestal ook uitstekend. Dat wil eigenlijk zeggen dat deze aandelen meestal wat duurder op het koersenbord staan.

En duur of goedkoop daarvoor kijken we naar de koers / winst verhouding van een aandeel. Bij de koerswinstverhouding van een aandeel wordt de koers gedeeld door de winst per aandeel die het bedrijf behaald.

Wanneer een aandeel noteert tegen een te hoge koerswinst verhouding dan is het te duur en zal je maar weinig rendement halen.

Wanneer je met beleggen in aandelen een hoog rendement wil halen dan volstaat het niet om een aandeel op de beurs te kopen tegen eender welke prijs. Zelfs niet als het om een aandelen van een topbedrijf gaat.

Het bedrijf mag nog zo een uitstekende resultaten behalen als het maar kan zijn. Wanneer je te veel betaald voor dit bedrijf dan zal jij als aandelen belegger of beter als aandeelhouder nog geen uitstekend rendement behalen.

Je zal met beleggen in aandelen enkel een toprendement behalen wanneer je de aandelen goedkoop aankoopt. Je moet dus een beetje gierig zijn als aandelen belegger.

De gemakkelijkste manier om top aandelen te vinden is om eerst een lijstje aan te leggen van top bedrijven.

Bereken van elk bedrijf de waarde. Deel deze waarde van het bedrijf tegenover het aantal uitstaande aandelen. Hoeveel aandelen een bedrijf vertegenwoordigen vind je ook terug in het jaarverslag.

Hoe daarna de aandelenkoersen van de aandelen van deze bedrijven op de beurs in het oog.

Wanneer de aandelenkoersen onder de waarde die je hebt uitgerekend zakken sla dan toe.

Gebruik Een Veiligheidsmarge Bij De Aankoop Van Aandelen

Ik neem meestal een veiligheidsmarge van 20% tot 30%. Deze veiligheidsmarge is belangrijk!

Wanneer ik een fout gemaakt heb in de voorspelling van de toekomstig winsten van het bedrijf. En ik daardoor de waarde van het bedrijf wat te hoog in geschat heb. Dan heb ik nog altijd een veiligheidsmarge van 20% tot 30%.

Één van de succesfactoren die Warren Buffett en Charlie Munger zo succesvol hebben gemaakt is dat zei altijd een grote veiligheidsmarge hebben gebruikt.

Om het met de woorden van Charlie Munger te zeggen. De sleutel tot gelukkig zijn is. Verwacht niet te veel van de toekomst dan valt het nooit tegen.

Zorg daarom dat je verwachtingen wat betreft de toekomstige winsten die eigenlijk de waarde van het bedrijf bepalen niet te hoog zijn. Ga niet dromen maar wees realistisch.

Wanneer je deze methode om top aandelen te vinden toepast dan zal je na enkele jaren een mooie aandelenportefeuille kunnen uitbouwen die het op lange termijn veel beter doet dan het marktgemiddelde.

Geloof mij! Alle topbeleggers die op termijn van 30, 40 of meerdere jaren toprendementen behalen doen het op deze manier.

Dit is de methode die lange termijn waarde beleggers gebruiken om aandelen te vinden met een hoog rendement.

Beleggen in aandelen voor de lange termijn of waarde beleggen is hard en veel weken. Je moet elk jaar honderden jaarverslagen en kwartaalresultaten verslagen lezen. Maar eens je lijstje groeit dan wordt het gemakkelijker. Dan kan je profiteren van al je werk die je opgeslagen hebt in je database. Je lijst geeft je een voorsprong op andere beleggers.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.