Voor het eerst +10% rendement

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 17:35

De Voorbije dagen steeg het rendement van de modelportefeuille voor het eerst boven de 10%.  We konden terug dividenden ontvangen. En de aandelenkoersen stegen ook aanzienlijk.

Van de Velde keerde de voorbije week een mooi dividend uit. We kregen 252 euro netto dividend. Dat is een netto dividend rendement van 5% op onze aankoop investering.

De aandelenkoers van Van de Velde schommelt rond de aankoop prijs dat we betaalden voor het aandeel.

Ik verwacht dat we ook nog wat koerswinst zullen maken de komende jaren. Een stijging van de aandelenkoers met 5% per jaar . Zou het totale rendement op 10% per jaar brengen.

En 10% rendement dat is de minimum doelstelling voor de hele aandelenportefeuille.

De Modelportefeuille haalde de voorbije dagen voor het eerst een rendement van +10,45%. En dit over een termijn van anderhalf jaar.

De voorbije 6 maanden konden we een rendement van 7,5% halen op onze aandelenportefeuille.

Niet slecht maar nog ver van mijn doelstelling om 10% rendement per jaar te halen. Toch zal dit mij lukken.

Er zijn twee zaken die je als lange termijn belegger in je achterhoofd moet houden.

1 Heb geduld, geduld, geduld

2 De tijd vliegt.

Ja, je moet geduld hebben en voor de lange termijn gaan. Maar de tijd vliegt. Op de beurs kan alles ook snel gaan.

We moeten de komende maanden nog dividenden ontvangen van Econocom Group en van Renault Group.

Renault Group keert nog deze maan een dividend uit. Voor Econocom Group moeten we wachten tot 2 juli. Maar het wachten loont, want deze bedrijven keren alle twee een aanzienlijk dividend uit.

Daardoor zullen we onze cash kunnen aanvullen. Om in de toekomst, indien er zich kansen voor doen nieuwe aankopen te doen.

Onze laatste aankoop Agfa Gevaert kon wat koerswinst optekenen.  Beleggers speculeerden de voorbije week op de eerste kwartaalcijfers die nu Maandag 13 mei bekend zullen gemaakt worden.

Indien de resultaten goed zijn zal het aandeel verder in koers stijgen. Indien ze tegenvallen zal het aandeel waarschijnlijk in koers dalen.

Wat het ook zal worden. Ik heb het aandeel gekocht voor de lange termijn. Ik heb er vertrouwen in dat de resultaten op lange termijn zullen verbeteren. Op korte termijn kan het nog even tegenvallen.

De investering in aandelen van Agfa Gevaert zijn een belegging in een Turnaround.  We speculeren op een ommekeer. Het bedrijf maakte de voorbije jaren heel veel verlies. En ik verwacht een ommekeer naar een winstgevend bedrijfsresultaat.

Uit ervaring weet ik. Dat het vaak langer duurt dan men denkt om van een verlieslatend bedrijf een winstgevend bedrijf te maken.

Maar ik heb geduld, want de tijd gaat snel.

Ga hier naar de modelportefeuille.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.