Alibaba Group Aandelen Profiteren Van Chinees Steunpakket

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 10:16
Aandelen Alibaba Group

Europese economie is aan het uit bodemen. Zo las ik deze week in de Belgische zakenkrant De TIJD. Zoals ik ook al had voorspeld. Het eerste kwartaal van 2024 blijft zeer moeilijk. Maar vanaf het 2de en 3de kwartaal verwacht ik beterschap voor de Europese economie.

Tot zolang zal het wispelturig blijven op de aandelen beurzen. Eerst moeten de 4de kwartaal resultaten van vorig jaar nog bekend gemaakt worden. Deze zullen zeker niet positief verrassen.

Ook het 1ste kwartaal van dit jaar zal moeilijk gaan. Ook zullen we het eerste halfjaar geen renteverlagingen zien. De eerste renteverlaging komt er ‘misschien’ pas in het 2de jaarhelft. Maar dat is nog niet zeker. Daar zou ik niet te veel op hopen.

Ga altijd uit van het ergste scenario. Dan ben je als aandelen belegger het best ingedekt.

Bovendien wordt 2024 een jaar met veel ups en downs. Er zijn op veel plaatsen in de wereld verkiezingen. En als we nu zien dat Trump in de VS heel veel kans gaat maken op een overwinning dan zal dat hoogst waarschijnlijk nadelig zijn voor onze Europese economie.

Mijn nieuwste aankoop aandelen Alibaba Group kon deze week profiteren van het aangekondigde steunpakket. De Chinese overheid zou voor miljarden dollars steun willen geven om de aandelenmarkten die het in China al geruime tijd zeer slecht doen te ondersteunen.

Dat steunpakket zou kunnen oplopen tot meer dan 500 miljard dollar. Het aandeel Alibaba Group werd daardoor interessanter voor beleggers en speculanten.

Het aandeel Econocom Group had het de voorbije week niet onder de markt. Het kreeg een adviesverlaging van een beurshuis. Toch zijn de argumenten dat het beurshuis aanhaalt niks nieuws. Ik schreef al hetzelfde 4 maanden geleden op deze blogsite.

Het aandeel Econocom Group is voor de lange termijn nog altijd heel koopwaardig. Al verwacht ik op korte termijn geen echte koers explosie. Maar dat hoeft niet, op korte termijn blijft het bedrijf een zeer aantrekkelijk dividend uitbetalen.

En bovendien is een lage notering van de aandelen positief voor Econocom Group omdat het bedrijf zo eigen aandelen kan inkopen tegen een lage prijs. Deze aandelen zullen dan vernietigd worden zodat de winst onder minder aandelen moet verdeeld worden.

Voor mij als lange termijn aandeelhouder is dit positief. Ook al gaat de aandelenkoers op korte termijn naar omlaag. Op lange termijn heb ik voordeel met deze tijdelijke lage aandelen koers.

Renault Group zag de verkoop van zijn auto’s in 2023 met 9% stijgen. We hebben het hier dan over de stijging van Volume. Het aantal verkochte voertuigen. Cijfers over de omzet en winst komen pas half februari.

De meeste bedrijven die in de modelportefeuille zitten maken hun cijfers over het boekjaar 2023 op 14 en 15 februari bekend.  En dat is natuurlijk het nieuws waar ik als waarde belegger naar uitkijk.

Maar zoals ik al eerder schreef zullen deze cijfers door de slechte economische gang niet schitteren. Daarvoor zullen we moeten wachten tot de 2de jaarhelft.

Ik hoop dat ik tegen dan nog enkele aandelen kan vinden die aan mijn eisen voldoen. Zodat de portefeuille klaar staat om te profiteren van een economisch herstel in Europa. Met Alibaba Group kunnen we profiteren bij een mogelijk Economisch herstel in China.

De modelportefeuille heeft dit jaar al wat rendement verloren. Maar het blijft nog altijd een degelijk rendement. Bovendien is het een verzameling van allemaal ondergewaardeerde aandelen. Dat moet op de lange termijn zeker voor een mooi rendement gaan zorgen.

Bekijk hier de modelportefeuille

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.