Aankoop Aandelen Alibaba Group

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 09:18

Gisteren gaf ik mijn nieuwe aankoop voor de modelportefeuille door. Het bericht werd gisteren enkel meegedeeld aan abonnees.

Het betreft mijn laatste aandelen aankoop van Alibaba Group betreft 80 aandelen tegen 70,1 USD wat staat voor een totaalbedrag in euro’s van 5158.4 euro.

De voorbije jaren had Alibaba Group het wat moeilijk. Er waren groeipijnen en de Covid crisis zorgde voor veel hinder door de strenge regels in China.

Maar Alibaba Group is een uitstekend bedrijf die in een tijdelijk crisis verkeerd. En deze crisis is niet eens zo erg.  En dat zorgt voor koopkansen wanneer ik wil beleggen voor de lange termijn. De aandelenkoers heeft nu een geschatte koerswinst verhouding van ongeveer 8 voor het jaar 2024.

Voor een dergelijk bedrijf met nog heel veel potentieel is dat eigenlijk een lage notering. Een schitterend bedrijf tegen een lage prijs.

Op korte termijn kan het nog wel wat zwak zijn maar als je op de iets langere termijn gaat kijken dan denk ik dat de Alibaba Group het uitstekend gaat doen. Het eerste halfjaar zal de Chinese economie misschien wat ondermaats presteren maar ik denk dat we vanaf de 2de jaarhelft beterschap zullen zien.

Als lange termijn aandelen belegger kijk ik naar hoe het bedrijf de komende 10 jaar gaat presteren.  En ik denk dat Alibaba Group het de komende 10 jaar uitstekend gaat doen met een constante winstgroei. En dan is de huidige aandelenkoers zeker niet duur, maar goedkoop. Hier valt mogelijk een mooi rendement te behalen over een periode van 10 jaar.

Als lange termijn belegger kijk ik naar de verre toekomst van een bedrijf. Ik probeer voorbij de horizon te kijken.

        De aandelen beurzen kenden algemeen een grillig parcours de voorbije weken. Terwijl de aandelenbeleggers enkele maanden geleden nog heel positief waren en dachten dat men de Rente snel zou verlagen. Die komen er nu achter dat ze een denkfout van formaat gemaakt hebben.

Want de Rente zal de komende jaren net zoals de inflatie hoog blijven.

Ook onze aandelen in de modelportefeuille moesten een stap terug zetten. Maar veel fundamenteel nieuws was er niet over onze aandelen. Daar moeten we nog tot half februari op wachten.

Half februari komen de meeste bedrijven waarvan we aandelen in portefeuille hebben met hun resultaten over het 4 de kwartaal van 2023. En dan weten we meteen hoe het hele jaar 2023 was.

Bij het bekend maken van deze cijfers zullen de meeste bedrijven waarschijnlijk hun vooruitzichten en verwachtingen bekendmaken voor het jaar 2024. Daar kijk ik wel naar uit. Tot zo lang geen nieuws goed nieuws.

        Het aandeel Umicore kreeg de voorbije weken de volle laag. Heel wat grote beurshuizen stelden hun koersdoel voor het aandeel Umicore neerwaarts bij. De reden is dat Umicore de komende twee jaar naar verwachting minder winst zal maken.

Dat komt omdat Umicore momenteel een omvangrijk investeringsprogramma van 3,6 miljard euro aan het uitvoeren is. Deze grote investeringen zullen de winst drukken.

Maar dat is eigenlijk oud nieuws waar deze beurshuizen mee afkomen. Dit was al geruime tijd bekend. Bij mijn aankoop heb ik daar rekening mee gehouden. Blijkbaar lopen de grote banken en beurshuizen wat achter.

Dat het aandeel wat verder zakt maakt niet veel uit. Ik heb het aandeel gekocht voor de lange termijn het wordt alleen nog maar koopwaardiger. Wat belangrijk is is dat het investeringsprogramma op schema ligt.

Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Umicore. Het heeft uitstekende technologie en is actief in groeimarkten. Ook het management is van topkwaliteit.

Bekijk hier de Modelportefeuille

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.