Over De Laatste Aankoop Van Umicore Aandelen

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 08:52

De nieuwste aankoop van 200 aandelen Umicore werd niet op deze site gepubliceerd. Alleen de abonnees van de nieuwsbrief kregen exclusief deze mededeling.

Een kleine 2 weken geleden kocht ik voor de modelportefeuille 200 aandelen Umicore. Met een beleggings horizon van 5 a 10 jaar.

Ik kocht deze aandelen omdat ze naar mijn menig goedkoop geprijsd zijn. Umicore is een fantastisch bedrijf. Actief in de recyclage van metalen.

Umicore kent veel verschillende afdelingen. Een groot deel van de materialen is bestemd voor de auto industrie. Deze slabakt momenteel wat.

Daardoor gaan de zaken wat minder goed. En als tegendraads belegger koop ik altijd aandelen die de andere beleggers links laten liggen. En waarvan ik denk dat binnen enkele jaren, wanneer het weer goed gaat in de sector iedereen deze aandelen wil hebben.

Umicore is een belangrijke speler in de circulaire economie. En het bedrijf is  vastbesloten om een leidinggevende positie in deze sector te veroveren.

Umicore gaat de komende jaren miljarden investeren. Deze gigantische investeringen zullen er voor zorgen dat de netto winst de komende jaren wat onder druk zal staan.

Maar als lange termijn belegger wil ik verder kijken dan de komende 2 a 3 jaar.  De koers is momenteel vrij gunstig voor een aankoop. De koerswinst schommelt rond de 12. Wat vrij goedkoop is aangezien de staat van dienst van Umicore.

Umicore heeft weinig schulden wat. Het bedrijf kan dus tegen een stootje. En eens de investeringen beginnen renderen kan de netto winst wel een sprong maken.

     Econocom Group lanceert zijn nieuw merknaam: Gather. De lancering is een onderdeel van het 5 jarig strategisch plan. Econocom wil binnen 5 jaar 4 miljard euro omzet draaien tegenover 2.7 miljard voor dit jaar. De nettowinst moet de komende 5 jaar verdubbelen.

Om dit waar te maken heeft Econocom Group een Plan. De nieuwe merknaam Gather, dat Econocom gaat gebruiken om bepaalde diensten en producten te commercialiseren. Is een stap om dit plan in de praktijk te brengen.

Goed plannen of goede ideeën zijn niet voldoende. Het moeilijkste is om goede plannen en ideeën in de praktijk om te zetten. Daar is Econocom nu mee bezig. En dat juich ik als lange termijn belegger toe.

Want als Econocom Group er in slaagt om zijn 5 jarig strategisch plan met succes in de praktijk te brengen dan zal de omzet stijgen naar 4 miljard euro. En zal de Netto winst verdubbelen.

 Als de netto winst van Econocom Group de komende 5 jaar verdubbeld dan is het aandeel nu spotgoedkoop. Zeker als je rekening houdt met het feit dat Econocom nog altijd eigen aandelen inkoopt met als doel om ze te vernietigen.

Dat zal er voor zorgen dat de winst per aandeel de komende 5 jaar meer zal stijgen dan de verdubbeling van de netto bedrijf winst.

      Proximus betaalde op 6 december nog een interim dividend van bruto 0.5 euro per aandeel. Netto komt dit op 0.35 euro per aandeel. We konden dus 700 x 0.35 euro = 245 euro dividend incasseren. Dit bedrag wordt bij onze cash gevoegd.

     Renault liet weten dat ook Nissan en Mitsubischi gaan investeren in de divisie Ampere. Ampere is het nieuwe bedrijf waarin Renault zijn elektrische wagens onderbrengt. Ampere zal begin 2024 als een zelfstandig bedrijf naar de beurs gebracht worden. De afdeling Ampere heeft het potentieel om een waardering van 10 miljard euro te krijgen.

Het aandeel Renault noteert nog altijd spotgoedkoop. Met een koerswinst verhouding van amper 3 is Renault nog altijd spotgoedkoop. Renault heeft de laagste waardering onder al de autofabrikanten.  De activiteiten van Renault gaan nog altijd zeer goed.

Door de nieuwe aankoop van de Umicore aandelen is nu voor het eerst 60% van ons kapitaal in aandelen belegd.  We hebben nog altijd 40% cash in portefeuille. Ondanks de grote cash positie halen we toch al een zeer mooi rendement.

Mijn doelstelling om minimum 10% rendement per jaar te halen komt in zicht.

Bekijk hier de Modelportefeuille

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.