Een Lage Koers Kan Ook Positief Zijn

Gepubliceerd op 25 november 2023 om 14:29

Een Lage Koers Kan Ook Positief Zijn. Zo maakte het aandeel van Econocom Group de voorbije maandag een flinke duik naar beneden. Toch zie ik dit eerder positief dan negatief.

Vergeet niet dat ik een lange termijn belegger ben. Ik geeft niks om korte termijn koersbewegingen. Zeker niet als deze veroorzaakt worden door grote beurshuizen die hun negatieve mening geven over aandelen.

De analisten van deze grote beurshuizen, banken, makelaars zijn zeker niet slimmer dan wij. Integendeel, ze hebben een andere kijk op de wereld. Ik ben niet zo onder de indruk van hun bekwaamheid.

Maar eigenlijk doen ze mij een groot plezier. Want ik ben een lange termijn aandelen belegger en korte termijn koersschommelingen raken mij niet.

Ze helpen mij zelf. Want door de aandelenkoers van Econocom Group naar beneden te praten met hun kritiek kan Econocom Group daar gretig gebruik van maken om eigen aandelen in te kopen.

Zoals je misschien al wist heeft Econocom de voorbije jaren 20% van de eigen aandelen ingekocht. Deze aandelen werden de voorbije maanden vernietigd. Wat er voor zorgt dat er nu 20% minder aandelen zijn.

De winst moet  nu dus onder minder aandelen verdeelt worden. De resterende aandelen worden daardoor automatisch 20% meer waard.

Nu de koers van Econocom Group laag blijft is Econocom terug gretig bezig met eigen aandelen opkopen. En door de lage koers doen ze daar een groot voordeel bij. Vorige week had Econocom Group terug al 3.14% van de eigen aandelen ingekocht.

Als de koers nog enkele maanden laag blijft zal Econocom er in slagen om terug 10% van de eigen aandelen in te kopen. Met als doel ze daarna te vernietigen.

Bedrijven die aan zo een hoog tempo eigen aandelen inkopen om te vernietigen creëren heel veel aandeelhouders waarde zonder dat de bedrijfswinst moet stijgen. Dit is een extra hefboom voor waarde creatie voor de aandeelhouders.

Wanneer de koers van de aandelen van Econocom nog een tijdje laag blijven. En ik bedoel dan onder de 3 Euro per aandeel. Dan zie ik dit eerder als iets positiefs. Omdat dat op lange termijn meer waarde creëert.  

Voor de rest was er weinig nieuws onder de zon. Onze bedrijven en hun duizenden werknemers werken elke dat door en daar zullen wij als lange termijn aandeelhouders uiteindelijk de vruchten van plukken.

Een goede aandelenportefeuille runnen bestaat vooral uit analyseren , aandelen kopen en wachten, wachten en wachten.

Het rendement van de modelportefeuille kon terug wat stijgen de voorbije week. Ik blijf nog altijd voor 50% in Cash. Die komt nog wel eens van pas. Op het juiste moment.

Bekijk hier de Modelportefeuille

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.