Rendement Van Aandelenportefeuille Stijgt Sterk

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 19:59
stijgende aandelen koersen

De aandelenportefeuille liet de voorbije weken een sterke stijging zien. De beurzen deden het algemeen wat beter. En daar bovenop was er goed nieuws te rapen over de aandelen in onze portefeuille.

Econocom Group stelde donderdag 16 november zijn nieuw strategisch vijfjaren plan voor. Het eerder aangekondigde plan om tegen 2028   5 miljard Euro omzet te halen tegenover 2.7 miljard euro in 2022 werd naar 4 miljard euro omzet bijgesteld.

Wel wil men de netto winst verdubbelen binnen 5 jaar.  De bedrijfswinstmarge moet boven 5% uitkomen tegenover 4% voor dit jaar.

Econocom Group wil deze groei realiseren door organisch te groeien in plaats van door overnames. Er is wel nog ruimte voor overnames maar de focus zal op organische groei liggen.

Hierdoor wil men groeien zonder veel schulden te maken.  Het bedrijf wil 160 extra verkopers aanwerven. Binnen anderhalf jaar zal dit aanzienlijk moeten bijdragen aan de verkoop cijfers.

Dat Econocom Group zijn nettowinst wil verdubbelen binnen 5 jaar is zeer goed nieuws. Het aandeel noteert nu tegen een koeswinst van 5. Als het bedrijf zijn winst kan verdubbelen binnen 5 jaar dan zal het aandeel, wanneer het aan de zelfde koerswinst van 5 blijft noteren moeten verdubbelen in koers.

Maar wanneer het bedrijf zijn nettowinst binnen 5 jaar kan verdubbelen dan mag het aandeel zeker noteren tegen een koerswinst van 10. Ook gaat Econocom blijven eigen aandelen inkopen dit kan nog een extra waard creatie opleveren wanneer het bedrijf overgaat tot vernietiging van de eigen aandelen.

Dat het bedrijf kiest om te groeien zonder schulden aan te gaan is positief nieuws gezien de stijgende rentelasten op leningen.

Ik blijf positief over dit aandeel. Ik zie hier veel potentieel voor de komende 10 jaar.

Proximus kreeg er deze week een nieuwe grote aandeelhouder bij.  De Franse miljardair Xavier Niel kocht 6% van de aandelen.

Dat deze miljardair een belang van 6% in Proximus neemt is positief nieuws. Hij doet dit natuurlijk omdat hij veel potentieel ziet in dit bedrijf.  Net zoals ik, alleen is hij een paar maanden later ingestapt.

Het aandeel kende een sterke koersstijging de voorbije weken. In December wordt er ook nog een interim-dividend uitgekeerd van bruto 0.5 euro per aandeel.

Dit positief nieuws gaf de modelportefeuille de voorbije weken een boost. Het totale rendement komt nu uit op 6.45% sinds de start op 1 november 2022.

Sinds het begin van ons nieuwe jaar dat startte op 1 november van 2023 behalen we een rendement van 3.6%.  Het jaar goed begonnen is half gewonnen.

Bekijk hier de modelportefeuille

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.