Modelportefeuille Gaat 2de Jaar In

Gepubliceerd op 4 november 2023 om 11:10
Heropleving aandelen beurzen

Nu het banenrapport in de VS zwakker is dan verwacht zal de rente waarschijnlijk voor een tijdje op het zelfde niveau blijven. Dit zal de aandelen beurzen wat extra zuurstof geven Op voorwaarde dat er geen andere negatieve zaken opduiken.

Alles in orde dus. Of niet?

Dit is volgens mij enkel een kleine heropleving. Want het ziet er naar uit dat de oorlog van Israël en Hamas gaat escaleren naar een groter conflict. Met alle gevolgen van dien.

De modelportefeuille kon de voorbije week ook een mooi herstel laten zien. We zijn met de modelportefeuille aan ons tweede jaar begonnen.

Ik verwacht dat onze aandelen in portefeuille dit jaar een positief rendement zullen laten zien. En dat moet ook, als ik streef naar een rendement van meer dan 10% per jaar. Dan moet er een inhaalmaneuver komen.

We hebben nog 50% cash in portefeuille en dat wil ik graag zo houden. Als tegendraads aandelen belegger wacht ik op lagere koersen.

Wat je moet doen als tegendraads belegger is het volgende: Wacht tot iedereen de beurs verlaten heeft. Ga dan naar binnen en koop zo veel je kan.

Ik denk dat momenteel nog niet genoeg beleggers de beurs de rug toegekeerd hebben. Daarom wacht ik liever om mijn 50% cash te investeren.

Er viel ook weinig of geen nieuws te rapen over de aandelen in onze portefeuille.

Volgende week komt Nissan met kwartaal resultaten.  Daar kijk ik wel naar uit. Renault heeft nog altijd een participatie in Nissan. Nissan maakt de kwartaalresultaten bekend op 9 november.

Op 16 november gaat Econocom Group zijn toekomst plannen uit te doeken doen. Dan wordt het nieuwe Game plan voor de komende 5 jaar bekend gemaakt. Dan zal Econocom Group zijn doelstellingen voor de komende 5 jaar bekend maken aan de beleggers.

Daar kijk ik wel naar uit. Econocom Group is de grootste belegging in mijn modelportefeuille. Het is dan ook belangrijk om dit aandeel goed op te volgen.

We hebben 20% van ons kapitaal in het aandeel van Econocom Group gestoken. En dan hoor ik veel beleggers mopperen. “En wat met diversifiëren”

Diversifiëren doe je om de risico’s te spreiden. Toch is Diversifiëren niet de beste manier om risico’s te spreiden. Het is beter om risico’s te vermijden.

Dat kan je het best doen door aandelen te kopen met een grote veiligheidsmarge. Tegen een zeer lage koerswinst dus.

 Ook is er bij het aandeel Econocom Group zeer weinig risico om je volledige inzet te verliezen.

Het bedrijf maakt winst, heeft weinig schulden. En het bedrijf heeft ook een zeer sterke referentie aandeelhouder.

Maar er is ook een groot potentieel naar de toekomst. Het bedrijf is sterk. En de markt waar het bedrijf in actief is heeft het momenteel heel moeilijk.

Met deze tijdelijke moeilijkheden zullen heel wat concurrenten die minder sterk zijn overname prooien worden. Econocom Group kan hier mogelijk van profiteren. Het bedrijf heeft heel veel ervaring met overnames.

Proximus gaat vanaf 1 januari 2024 zijn prijzen verhogen. De prijsverhogingen zijn niet min. Dat Proximus op zijn thuismarkt zulke prijsverhogingen kan doorvoeren komt omdat het bedrijf zeer sterk staat.

Door deze prijsverhogingen zullen de marges van Proximus herstellen. De extra loonkosten en hogere energie prijzen zijn trouwens geen tijdelijke problemen maar ze zijn blijvend. Deze moeten dan ook doorgerekend worden wil men de marges blijven behouden.

Bekijk de Modelportefeuille hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.