1 Jaar Modelportefeuille

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 17:52
1 jaar modelportefeuille

1 jaar modelportefeuille. De modelportefeuille startte op 1 november 2022. We zijn nu een jaar later. De eerste 12 maanden zijn voorbij. Het was een rampzalig jaar de BEL20 ging er 6.47% op achteruit.

Gelukkig konden we tegen de stroom inzwemmen. Want onze modelportefeuille haalde een positief rendement van 2.71%.

2.71% lijkt misschien niet spectaculair. Maar het is wel 9.18% beter dan de BEL20.

Toen ik een jaar geleden de modelportefeuille begon dan voorzag ik een inloop periode van 2 jaar. Ik geef mijzelf 2 jaar om een rendement te halen van gemiddeld minimum 10% per jaar.

Daar is nu 1 jaar van voorbij. Ik heb de helft belegt in aandelen en de andere helft hou ik als veiligheid aan. De Cash beschermt mij tegen dalende aandelenkoersen en het zorgt dat ik klaar ben om in te stappen bij een correctie.

2.71% rendement en dan rekenen we nog geen interest op de cashpositie.

De experts die beweren dat niet beleggen altijd het slechtste is hebben ongelijk. Je kapitaal in Cash aanhouden kan veel voordelen hebben. Zeker wanneer de activa waar je kan in beleggen in prijs dalen.

Het is enkel nuttig om te beleggen als de activa waarin je wilt beleggen in waarde gaat stijgen. Indien dit niet het geval is kan je beter je kapitaal parkeren in Cash en gewoon afwachten.

Ik verwacht dat we in de toekomst nog wel een inhaalmanoeuvre gaan maken. Al zal dit misschien niet in de komende maanden zijn. Er zijn te veel negatieve zaken in ontwikkeling.

Toch blijf ik erbij dat we in de verre toekomst meer dan 10% rendement gaan halen met de modelportefeuille.

Selectief zijn. Tegen grote onderwaardering aandelen kopen en heel geduldig zijn. Dat zal zorgen voor een gemiddeld jaarlijks rendement van meer dan 10%.

Bekijk hier de modelportefeuille.
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.