Beleggers Nemen De Exit Op De Beurs

Gepubliceerd op 22 oktober 2023 om 20:02
Beleggers Nemen De Exit Op De Beurs

Beleggers Nemen De Exit Op De Beurs. Nu de economie als maar sterker aan het afkoelen is en bedrijven hun omzetten en winst zien zakken. Nemen de beleggers de benen naar beleggingen met een vast rendement.

De hogere rente is hier zeker de oorzaak nummer één van. Maar ook de oorlog van Rusland tegen Oekraïne en de nieuwe oorlog van Israël tegen Hamas. Deze laatste zorgt voor extra druk op de olieprijzen.

Stijgende olieprijzen zijn slecht voor de bedrijven. Olie is een grondstof en als de grondstof duurder wordt hebben bedrijven minder marge.

Tenzij ze die duurdere grondstof kunnen doorrekenen aan de klanten. Maar dat zorgt dan weer voor meer inflatie.

Het is voor velen misschien een beetje raar. Maar nu alsmaar meer beleggers hun aandelen verkopen en de aandelenkoersen in elkaar zakken. Nu wordt het eigenlijk interessant voor ons als lange termijn belegger.

Nu aandelen alsmaar goedkoper worden komen er weer nieuw kansen. Straks kunnen we aandelen van topbedrijven kopen tegen spotprijzen.

Voor wie genoeg geduld kan opbrengen komen er straks gouden kansen. Op het juiste moment tegendraads beleggen dat is wat we als waarde beleggers moeten doen.

Met meer dan 50% cash in onze modelportefeuille zitten we klaar om uitzonderlijke koopkansen te grijpen.

Ook onze modelportefeuille kreeg de voorbije week klappen. Maar we zitten nog altijd met een positief rendement.

Sinds de start van onze modelportefeuille op 1 november 2022 daalde de BEL 20 index met 6.6% terwijl onze modelportefeuille een rendement van +2.23% haalde. Dat is een positief verschil van 8.83%.

We kloppen de beurs index met 8.83%. Al is het rendement klein, toch is dit gezien de huidige beurstrend een sterke prestatie. En met onze hoop cash zitten we klaar om nieuwe koopkansen te benutten.

***

Renault Group maakte deze week goede derde kwartaal resultaten bekend. De resultaten lagen in lijn van de verwachtingen.

Toch reageerden de beleggers er heel negatief op. De koers zakte in een dag met 7%. Waarom men zo negatief is weet ik niet.

Het bedrijf bevestigde ook de verwachtingen voor heel het jaar. Ik maak mij ondanks de koersval weinig zorgen over dit aandeel. Op de lange termijn zit alles goed. Renault maakt veel winst en dat zorgt er voor dat het aandeel meer waard wordt. Op lange termijn moet de aandelenkoers volgen.

Econocom Group maakte ook zijn derde kwartaal resultaten bekend. Het bedrijf doet het vrij goed gezien de marktomstandigheden. Het bedrijf doet het ook beter dan het gemiddelde in zijn sector.

De omzet stijging van 5% zal wel niet gehaald worden. Maar de netto winst zal ongeveer het zelfde zijn als vorig jaar. En het is uiteindelijk de netto winst waar het omgaat.

Naar koerswinst gemeten is dit aandeel spotgoedkoop. En aangezien het bedrijf winst blijft maken wordt de fundamentele waarde van de aandelen steeds groter.

Reken daarbij ook dat men dit jaar 20% van de eigen ingekochte aandelen vernietigd heeft zodat de winst per aandeel automatisch 20% hoger uitvalt.

Binnen een maand komt Econocom Group met zijn nieuw financieel plan. Dan maakt het bedrijf zijn groeiplan voor de komende 5 jaar bekend.

Voor de lange termijn zitten we goed met dit bedrijf. De aandelenkoers zal op lange termijn wel volgen. Het aandeel noteert momenteel tegen een koerswinst van minder 5 voor het huidig boekjaar.

Deze week komt Proximus met resultaten. Daar kijk ik naar uit.

We hebben nog 7 beursdagen te gaan. En dan is het eerst beursjaar van de modelportefeuille voorbije.

Bekijk hier de modelportefeuille

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.