Nieuwe aandelen aankoop

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 09:47
aankoop aandelen econocom Group

Ik koop  2250  aandelen Econocom Group. De lage aandelenkoers is een buitenkansje voor de lange termijn aandelen belegger.

Zoals ik al enkele keren schreef heeft het bedrijf Econocom Group wat nadelen wat de stijgend loonkosten betreft. Vooral de dienst service waar heel veel werknemers werken kan de stijgende loonkost niet meteen doorrekenen.

Dit kan enkel met vertraging. Dit is een tijdelijk nadeel geen structureel nadeel. En tijdelijke nadelen vormen voor de lange termijn belegger meestal een voordeel. Omdat dit de aandelen koers tijdelijk doet dalen.

Ook heeft Econocom Group nadelen door de verslechterde economische toestand van Europa. Ik verwacht dat dat toch nog een tweetal kwartalen kan voortduren.

Toch vind ik het bedrijf Econocom Group nog altijd een goede lange termijn investering. Voor wie voorbij de horizon durft te kijken en engelen geduld heeft zal dit aandeel een degelijk rendement bieden.

Ik koop aandelen voor de lange termijn. Als na een aankoop blijkt dat het aandeel verder wegzakt. Dan zie ik dat als een positief iets. Want nu kan ik voor het zelfde geld veel meer aandelen kopen.

Ik koop aandelen voor een termijn van 10 jaar. Het zal mij worst wezen dat het aandeel het eerste jaar verder wegzakt. In tegendeel, ik juich zelf een beetje.

Er zijn maar 2 koersen die mij interesseren. De aankoopkoers nu. En de verkoopkoers binnen 10 jaar. Al de rest is onzin. Wat maakt het uit dat de aandelenkoers op en neer gaat daartussen.

***

Donkere wolken pakken samen boven de beurzen. Er komt geen eind aan het negatieve nieuws. De aandelen staan onder druk.

Er is de alsmaar hogere rente die nu toch begint te wegen op de economie. Het zorgt ook voor meer concurrentie in beleggersland.

Meer en meer aandelen beleggers laten de beurs voor wat ze is en gaan op zoek naar beleggingen met een vaste rente. Obligaties worden al maar interessanter voor mensen die er op de beurs niks van bakken.

Waarom ook al die risico’s nemen? Als er door de renteverhogingen nu beleggingen voor handen zijn die een degelijk rendement bieden tegen nul risico.

We zullen er moeten aan wennen en we zullen vooral zeer kieskeurig moeten zijn met onze aandelen aankopen.

We kregen er ook nog een oorlog bij. Israël en Hamas gaan het uitvechten. Met als resultaat hoger olie prijzen.

Hoger olieprijzen zorgen voor hogere inflatie. We zien dat ook de gasprijs en elektriciteit prijs de hoogte ingaat. Dit zorgt ook voor meer kosten voor bedrijven. Daardoor zullen heel wat bedrijven hun marge zien verkleinen.

Aandelen beleggers hebben er dus een zorg bij gekregen.

*** 

Ons aandeel Renault kreeg het de voorbije weken erg te verduren door de devaluatie van de Japanse munt. Renault bezit nog steeds een groot pakket aandelen van Nissan en van daar de vrees bij beleggers dat Renault hier nadelen zal van ondervinden.

Maar het bedrijf Renault doet het wel nog altijd goed. Daardoor maak ik  mij geen zorgen over dit aandeel.

***

Ook Proximus doet het alsmaar beter. De mega investeringen in het supersnelle fyber netwerk dat miljarden euro’s kost begint nu vorm te krijgen. En het netwerk begint ook commerciële voordelen te hebben voor Proximus.

Het aandeel Proximus doet het goed en ik heb er het volste vertrouwen in dat we voor de lange termijn goed zitten met het aandeel Proximus.

***

Nog 2 weken te gaan en dan zit ons eerst beursjaar van de modelportefeuille er op. In een negatieve beurstrend weten we tot nu toe toch een positief rendement te halen.

En met nog altijd 50% cash zijn we ingedekt tegen een mogelijke crash. En zijn we klaar om in te spelen op onverwachte koopkansen.

Bekijk hier de Modelportefeuille

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.