De Aandelen portefeuille Stijgt 3 Weken Op Rij

Gepubliceerd op 16 september 2023 om 17:23
De Aandelen portefeuille Stijgt 3 Weken Op Rij

De Aandelen portefeuille Stijgt 3 Weken Op Rij. Nochtans was er weinig of geen fundamenteel nieuws over te bedrijven in onze aandelen portefeuille.

De voorbije 3 weken kon onze aandelen portefeuille een mooie stijging laten zien. Het rendement van de totale portefeuille ging over de +5%. En dit terwijl nog altijd 60% van de portefeuille uit cash bestaat.

Dat wil zeggen dat het geïnvesteerde  gedeelte van de aandelen portefeuille een rendement behaalde van +13% over een termijn van tien en een halve maand.

        Een mooi resultaat zonder het nemen van te veel risico.

Van de Velde maakte bekend dat het 260 063 eigen aandelen vernietigd heeft. Van de Velde koopt regelmatig eigen aandelen in om te vernietigen.

Dat is een kleine 2% van alle uitstaande aandelen. Daardoor zal de toekomstige winst onder minder uitstaande aandelen verdeeld worden. Dat wil met andere woorden zeggen. Dat wanneer Van de Velde de zelfde winst behaald als het voorgaande jaar. De winst per aandeel toch met 2% zal stijgen.

Renault profiteerde dan weer van het feit dat er een onderzoek komt naar de manier waarop China goedkope auto’s op de Europese Markt dumpt. Het aandeel kon een mooi herstel laten zien.

Enkele weken terug kreeg Renault nog een negatief advies van UBS. Deze vloek is nu uitgewerkt. Zoals ik enkele weken geleden schreef is zulk advies weinig waard. De slimme jongens van de grote banken weten het niet beter.

De grote beurshuizen hun voorspelling komen zelden uit. Wat ze wel doen is de aandelenkoersen naar beneden of naar omhoog praten. Omdat heel veel mensen hun advies opvolgen.

Zoals ik al meermaals schreef is het beter van niet naar zulk nieuws te luisteren. Negeer gewoon de waan van de dag en kijk naar de lange termijn trend.

Voor de rest blijf alles bij het oude. Ik blijf trouw aan mijn strategie van veel cash. Er hangt trouwens nog veel onweer in de lucht boven de financiële markten.

De Chinese vastgoedmarkt is een grote luchtbel, De Chinese export dat sputtert, de wereldwijde inflatie, de klimaatopwarming, de alsmaar duurdere rente, de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Het kan nog altijd flink gaan donderen boven de beurzen. En dan wil ik liever veel Cash hebben.

Als er geen negatief economisch nieuws komt dan verwacht ik wel dat de aandelen in de modelportefeuille verder zullen stijgen. Traag maar zeker.

Bekijk hier de modelportefeuille

Ondertussen zijn er meer dan 140 artikelen over beleggen in aandelen beschikbaar op deze website. Neem rustig een kijkje of je geen belangrijke info gemist hebt de voorbije weken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.