Waar Vind Ik onafhankelijk beursadvies?

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 21:11
Waar Vind Ik onafhankelijk beursadvies?

Onafhankelijk beursadvies of beleggingsadvies wil zeggen dat de adviesgevers of de beleggingsadviseurs zelf geen enkele baat hebben met het onderwerp van het advies.

Bij banken vindt u geen onafhankelijke beursadvies of onafhankelijk beleggingsadvies. Dit omdat de bank geld verdient aan de beleggingen die hun klanten kopen.

Banken bieden meestal beleggingsproducten aan waar de bank het meest winst op maakt. Niet die waar de klant het meest winst op maakt.

Iedere beleggingsadviseur die zelf baat heeft bij het geadviseerde aandeel of fonds of beleggingsproduct is niet meer onafhankelijk.

Sommige beursbladen zijn ook niet onafhankelijk. Vanaf het moment dat de uitgever of schrijver een advies artikel schrijft over een belegging die hij zelf in portefeuille heeft kan je hem moeilijk onafhankelijk noemen.

Managers of bedrijfsleiders van een beursgenoteerde onderneming zijn ook niet meer onafhankelijk. Ze zullen meestal advies geven in het voordeel van hun bedrijf.

Deze CEO ’s hebben meestal zelf een pakket aandelen, en natuurlijk hebben deze managers graag dat hun aandelen hoog noteren.

Het beste onafhankelijk beursadvies of beleggingsadvies vindt u bij u zelf. Maak zelf uw huiswerk. Ga over tot aandelen analyse. Analyseer zelf de jaarverslagen. Lees al het nieuws over het bedrijf waarvan u aandelen wenst te kopen.

Lees de beursbladen of website op een goede manier. Gebruik de informatie niet als advies maar als gewoon als informatie en verwerk deze informatie in uw aandelen analyse.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

 

  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.