Wat Is Fundamentele Aandelen Analyse

Gepubliceerd op 23 oktober 2022 om 10:07
Wat Is Fundamentele Aandelen Analyse

Fundamentele aandelen analyse wordt gebruikt om de intrinsiek waarde van een aandeel te berekenen.

Dat wil zeggen dat men eerst de fundamentele waarde van een bedrijf probeert te berekenen. Daarna deelt men de fundamentele of intrinsieke waarde van dat bedrijf door het aantal uitstaande aandelen.

Zo bekomt men de intrinsieke waarde per aandeel via de fundamentele analyse.

Bij fundamentele analyse gaat men de historisch cijfers van een bedrijf nemen. Dat wil zeggen, dat men de cijfers die beschikbaar zijn van de voorbije 5 of 10 jaar gaat analyseren.

Alle cijfers vindt men terug in de jaarrekening die bedrijven moeten neerleggen. Het is door deze cijfers te analyseren dat men aan de intrinsieke waarde van een aandeel komt.

Fundamentele aandelen analyse zeggen dus niks over de toekomst van een bedrijf. Het zegt wel iets over het heden zodat men de koers van een aandeel kan berekenen voor het heden. Wat is het aandeel vandaag waard.

Beleggers die fundamentele aandelen analyses maken zitten dus uren met hun neus in de jaarresultaten te snuffelen. Eens men weet hoeveel de intrinsiek waarde van een aandeel vandaag is aan de hand van de beschikbare cijfers kan men gaan kijken of proberen in te schatten hoe de toekomstige intrinsieke waarde zal evolueren.

Doe eerst aan fundamentele aandelen analyse dan is je werk als aandelenbelegger al half af.

Het is natuurlijk essentieel dat u over wat inzichten beschikt wat boekhouden betreft. U moet leren een balans te lezen en weten hoe u een jaarrekening met lezen en begrijpen.

Fundamentele analyse is altijd de basis waarmee je moet beginnen als aandelen belegger.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.