Beleggen In Sexy Aandelen

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 16:19
aandelen met hoog risico

Beleggen in sexy aandelen is verleidelijk maar toch zou ik het je afraden. Onder sexy aandelen verstaan we aandelen van bedrijven met een hoog risico. Het zijn vaak bedrijven actief in een hype sector.

Investeren in jonge bedrijven genaamd start ups is heel risicovol het kan misschien wel sexy lijken. En de meeste beleggers laten zich verblinden door het potentieel en zien daardoor de risico’s niet meer.

De meeste beleggers miskijken zich op die paar grote successen. Maar ze vergeten dat deze successen 1 op de duizend is of nog veel minder.

Alle bedrijven in het onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen kunnen we ook tot deze categorie indelen.

Sommige nieuwe technologie bedrijven horen ook tot deze risico investeringen.

Het probleem is dat je bij deze bedrijven onmogelijk iets kan voorspellen over de toekomstige bedrijfsresultaten.

Bij saaie bedrijven ligt dit anders. Saaie bedrijven zijn bedrijven die weinig verassen met negatieve of positieve resultaten. Het zijn bedrijven waarvan de toekomstige resultaten gemakkelijk te voorspellen zijn omdat deze al voor een groot deel vastliggen in contracten of abonnementen.

Als belegger kan je beter beleggen in aandelen van saaie bedrijven. Je hebt daarin minder onverwachte tegenslagen en het zijn die paar tegenslagen die het hele resultaat van je aandelenportefeuille naar beneden halen.

Investeer in zekerheid. Mijd risico.

Win beetje bij beetje en verwacht geen te grote sprongen. Een beetje zoals de fabel van de schildpad en de haas. Wees een schildpad belegger en kruip beetje bij beetje vooruit. Traag maar zeker.

Veel beleggers kijken niet op wanneer een aandelenportefeuille 1% per maand in waarde stijgt maar ze vergeten dat er 12 maanden zijn. Met de samengestelde interesten is dat een stijging van 12.68% jaar. Doe daar nog een paar percenten dividenden bij en dan heb je al een zeer mooi resultaat.

Veel beleggers zijn echter te ongeduldig en zoeken daardoor meer risico op. Met alle gevolgen van dien.

Kies tussen.

Traag maar zeker of snel maar onzeker.

Wie gaat voor traag maar zeker zal ongetwijfeld een hoger rendement halen op de lange termijn. Wie 30 jaar of langer aan een stuk actief is als voorzichtig belegger zal aan het eind een aanzienlijk hoger rendement behalen dan diegene die voortdurend de risico’s op zoekt.

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.