Beleggen in Aandelen Of Beleggingsfondsen

Gepubliceerd op 24 april 2023 om 09:14

Wie trouwe volger is van mijn blog die weet dat ik mij vooral richt op beleggers die beleggen in aandelen. Ik richt mij vooral tot de aandelenbelegger die de tijd neemt om zelf zijn huiswerk te Maken. En die zijn aandelen zelf heel selectief gaat kiezen.Kortom ik richt mij op aandelenbeleggers die zelf hun aandelenportefeuille samenstellen. Ik schrijf dan ook nooit artikels over beleggingsfondsen.

Wanneer u niet bereidt bent om zelf energie en tijd te steken in het analyseren van aandelen. Dan moet u voor uzelf even uitmaken of het niet beter is om uw geld in beleggingsfonds te investeren.

De meeste banken bieden wel een hele reeks fondsen aan. Soms zijn het gemengde fondsen waar aandelen uit alle sectoren in zitten maar soms zijn het ook beleggingsfondsen die zich richten tot een bepaalde sector of markt, groeimarkt…

Nu aangezien ik geen interesse heb in beleggingsfondsen en mij er nooit echt in verdiept heb kan ik u er maar weinig over vertellen. Schoenmaker blijf bij je leest denk ik dan.

Maar misschien heeft u niet het juiste beleggingsprofiel om zelf een aandelenportefeuille samen te stellen en ben je daardoor beter af met een beleggingsfonds.

Ik ken eigenlijk maar één website die echt heel goede onafhankelijke informatie geeft over beleggen in beleggingsfondsen.

En dat is mijn collega www.mijnkapitaal.be

Ik heb in het verleden trouwens enkele artikelen geschreven voor deze site.

Waaronder het artikel over Waarde beleggen: 5 Tips om te beleggen in aandelen met winst.

Indien u op zoek bent naar informatie van beleggingsfondsen kan u beter eens een kijkje nemen op de site van mijnkapitaal. Op de site van mijnkapitaal vind je meer dan 700 artikelen over beleggen in fondsen. Alle soorten fondsen worden er besproken.

En het is vooral een onafhankelijke informatie bron. Ze hebben er geen enkel voordeel bij wanneer je je geld in een fonds steekt. Wat anders is wanneer je informatie vraag bij je bank die proberen je natuurlijk hun eigen fondsen te verkopen omdat ze daar geld aan verdienen.

 

schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en krijg gratis tips & advies

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.