Cryptobeleggers Begrijpen Niks Van Beleggen

Gepubliceerd op 15 november 2022 om 09:13

Ik schreef de voorbije jaren al enkele artikelen over beleggen in Crypto. En neen, ik heb nog steeds geen Crypto in portefeuille.

Beleggen in Crypto bestaat niet! Crypto kopen is enkel gokken, het heeft niks met beleggen te maken.

Ik hoor nu heel veel zogenaamde crypto experts roepen dat de Crypto ondergewaardeerd is en koopwaardig.

Maar deze uitspraken zijn pure onzin.

Aangezien Crypto geen onderliggende waarde heeft kan men geen waarde geven aan een crypto. Crypto munten hebben dus geen enkele waarde.

De prijs van een crypto wordt bepaald door wat de zot er wil voor geven. Deze Crypto zotten kijken naar de koers en denken: ho dit is aan het stijgen. En ze denken dat het zal verder stijgen. Waarom dat zo zou zijn daar denken ze niet over na. En ze kopen dan Crypto met de hoop dat het verder gaat stijgen.

Dit is puur gokken. Wat de zogenaamde Crypto experts ook mogen beweren.

Crypto heeft geen waarde. Alleen een prijs. Deze prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Nu Bitcoin de laatste 6 maanden met de helft in prijs gezakt is roepen de experts dat Bitcoin goedkoop is en dat je nu moet kopen.

Wat een pure onkundige uitspraken van deze experts die eigenlijk niks begrijpen van beleggen.

Natuurlijk maken de eigenaars van Crypto reclame voor Crypto. Ze hopen dat zo veel mogelijk mensen naar hen luistert en Crypto beginnen te kopen zodat de prijs terug naar boven gaat.

Om deze Crypto munten te genereren liet men de voorbije jaren miljoenen computers werken dag en nacht. Deze Computers verbruikten ongelooflijk veel energie. Dit is eigenlijk pure verspilling van energie en een onnodige grote hoeveelheid milieuvervuiling.

Wanneer komt er eigenlijk een milieu belasting op Crypto???

Maar de Crypto generatie geeft niks om deze milieu verspilling. Ze zijn verblind door de hoop om snel geld te verdienen zonder er hoeven voor te werken. Ze zijn vooral lui en egoïstisch.

Terwijl hun jonge onervarenheid ze de verkeerde kant op stuurt hebben de ervaren en wijze beleggers hun geld belegd in waarde aandelen van waardevolle bedrijven.

Deze wijze aandelen beleggers hebben intussen meer rendement behaald op hun beleggingen dan de crypto zotten.

Een beetje het verhaal van de haas en de schildpad.

De snel rijk generatie moet het afleggen tegen de wijze oude opa.

Op de vraag zal Crypto weer gaan stijgen daar kan je nu alleen maar op antwoorden. Misschien ja maar misschien ook niet. Er is aan crypto niks voorspelbaars aan.

Indien Crypto gaat stijgen dan is dat puur toeval. Als ervaren belegger laat ik mijn geld niet aan het toeval over. Ik investeer liever in iets voorspelbaarder. Dat zijn meestal aandelen van Saaie bedrijven.

Kijk maar naar de modelportefeuille dan zie je wat ik bedoel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.