Aandelen Stijgen, Wees Voorzichtig

Gepubliceerd op 1 november 2022 om 12:14

De aandelenbeurzen zijn al enkele weken terug aan het stijgen. De aandelenbeleggers zijn mogelijk te optimistisch.

Door de warmte in Europa de voorbije maand is de gas energie prijs fors aan het dalen. Hier en daar start er terug al een fabriek zijn productie op. Toch zijn de beleggers waarschijnlijk wat voorbarig optimistisch ingesteld.

Aandelen beleggers kopen terug aandelen en we zien dan ook dat de aandelenkoersen terug aan het stijgen zijn. Veel beleggers begeven zich op glas ijs want het ergste moet nog komen.

Als het straks wat kouder wordt of we krijgen een echte koude winter dan kan het tij snel gekeerd zijn.

Er is nog altijd geen echte oplossing voor het gastekort in Europa. En het lijkt of de leiders van Europa wat in slaap gewiegd zijn. Dat kan een gevaarlijke situatie worden.

Ook gaat de inflatie nog steil omhoog. De Europese inflatie staat hoger dan ooit verwacht. De rente verhogingen van de ECB hebben tot nu toe weinig effect. Al weet ik dat je dat wat op de langere termijn moet bekijken.

Er volgen waarschijnlijk nog rente verhogingen. En in het laatste kwartaal zullen we merken dat veel bedrijven minder volume zullen draaien omdat hun verkoop aan het dalen is.

Ook de lonen die vooral voor België volgend jaar zullen gaan doorwegen op de marge van bedrijven kunnen nog voor aardige tegenvallers op de beurs zorgen.

Wees daarom voorzichtig met uw beursaankopen. Wees heel selectief met uw aandelen aankopen. En houd genoeg Cash achter de hand.

Zelf heb ik voor de modelportefeuille de eerste aankoop gedaan. Met een beleggingshorizon van 6 tot 10 jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.