De Beursverwachtingen Voor De Middellange Termijn Niet Zo Rooskleurig

Gepubliceerd op 12 oktober 2022 om 20:04

De verwachtingen voor de aandelen beurzen ziet er voor de middellange termijn niet zo rooskleurig uit. Met een inflatie dat wereldwijd woekert zal men overal de rente moeten optrekken.

Hogere rente zorgt er voor dat er gelstromen ontstaan van de aandelenmarkten naar beleggingen met een hogere rente en minder risico.

Het geld zal wegstromen uit de aandelenmarkten. Hierdoor zullen er meer verkopers van aandelen zijn dan kopers wat de prijs van aandelen op de middellange termijn onder druk zal zetten.

Ook zorgt de hogere rente voor minder leencapaciteit bij consumenten en bedrijven. Bedrijven zullen over minder kunnen lenen om te investeren. We zien nu al dat de auto sector zwaar omzet verliezen zullen verliezen. Zeker wat betreft volumes, de omzet in cijfers zal misschien nog stand houden omdat auto’s flink duurder worden.

Ook de bouw sector zal door de hoge rente minder gaan presteren. We zien nu al dat de vastgoed aandelen zware klappen moeten incasseren.

Hou er rekening mee dat de echte crisis nog moet komen binnen 3 tot 6 maanden. De aandelen zitten dus nog niet op hun bodem. Voor aandelen beleggers die aan bodemvissen doen is het nog te vroeg. Het is nu nog geen tijd om aandelen te kopen.

De inflatie in de VS blijft hoog zodat er zeker nog rente verhogingen zullen komen. Twijfel daar niet aan.

Ik geef nu zeker geen koopadvies voor aandelen. En ook geen houden advies. Mijn advies is blijf gewoon in Cash. Je zal jezelf gelukkig prijzen wanner je straks met zoveel cash zit als de aandelen beurzen helemaal in elkaar zakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.