Er Hangen Nog Donkere Wolken Boven De Beurzen

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 19:29

De beurzen hebben nog lang niet hun bodemkoersen bereikt. Er zijn nog heel wat onzekerheden.

Eerst en vooral weten we nog niet hoe diep de energie crisis in de bedrijfsresultaten zullen snijden. Maar het staat nu al vast dat de meeste bedrijven hun brutomarge zullen zien verkleinen.

We zijn nu  begin oktober en binnenkort komen de eerste beursgenoteerde bedrijven met hun jaarcijfers op te proppen. Dan zullen we misschien een idee krijgen over de impact van de hoge energie prijzen op de bedrijfsresultaten.

We hebben ook nog geen exact idee hoe hoog de inflatie nog zal oplopen en vooral hoelang het inflatie tijdperk zal duren.

We weten ook nog niet hoe de inflatie en de verminderde koopkracht van de consument tot mindere aankopen en krimpende omzetten van bedrijven zullen leiden.

Hoe veel zal de rente nog stijgen het komende jaar? Een stijgende rente is heel nefast voor de beurskoersen.

Ook weten we nog niet hoe de vastgoedmarkt zal reageren op de stijgende rente. De logica is natuurlijk dat stijgende rentes tot lagere huizenprijzen zullen leiden.

Hoe lang zal de oorlog in Oekraïne nog duren? En zal de oorlog daar blijven of zullen andere landen mee in de oorlog getrokken worden.

Al deze zaken zullen nog een tijd doorwegen op de aandelenkoersen. Daarom vind ik het verstandiger om nog geen aandelen te kopen.

Ik maak nu lijstjes met interessante aandelen.

Een lijstje met aandelen die robuust genoeg zijn en bijna geen hinder ondervinden van al deze factoren.

Een lijstje met aandelen van bedrijven die heel veel hinder ondervinden van deze factoren. Bij deze aandelen zoek ik vooral naar bedrijven die sterk genoeg zijn om deze crisis te overleven. Deze bedrijven zullen de ideale turnaround kandidaten zijn. En met turnaround aandelen kan je bakken geld verdienen.

Ook blijf ik zoeken naar nieuwe bedrijven in opkomende markten. Zoals bedrijven actief in de deeleconomie en de circulaire economie. Vooral deeleconomie kan interessant zijn wanneer de consumenten minder koopkracht hebben. Dan schakelen ze meer over naar gebruiken tegen betaling en delen met andere gebruikers dan naar een dure aankoop. Ook bedrijven actief in de waterstof sector kunnen interessant zijn. Alhoewel veel van deze bedrijven in de sector van de waterstof al vrij duur noteren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.