Hoe Maak Ik Meer Winst Op De Beurs

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 om 11:46

Als je grote vissen wilt vangen zal je op grote vissen moeten vissen.

 

Veel vissers vangen kleine vissen omdat ze niet weten hoe je de grote vissen moet vangen. Ik maak even een ezels brugje tussen vliegvissen en beleggen. Dit omdat ik 40 jaar ervaring heb als vliegvisser en 30 jaar ervaring heb als aandelen belegger.

Maar zo gaat het ook bij beleggen in aandelen. Veel te veel beleggers maken kleine winsten omdat ze verkeerd beleggen. Als je grote winsten wenst zal je jouw tactiek moeten veranderen.

Veel beleggers kijken te veel naar korte termijn winsten en te weinig naar lange termijn winsten. Draai en keer het zoals je wilt, maar de grote winsten raap je niet op korte termijn maar op lange termijn.

Veel beleggers maken hun huiswerk niet. Heb de laatst 5 aandelen die je gekocht hebt wel geanalyseerd. En ik bedoel daarmee of je het bedrijf geanalyseerd hebt. De jaarcijfers uitgepluisd? Al het nieuws over het bedrijf van de laatste 5 jaar doorgenomen hebt?

Ken je wat je koopt?

Veel beleggers doen hun aandelen die stijgen veel te snel van de hand. Aandelen die het goed doen blijven dat meestal een hele tijd doen. Ze denken beter 1 vogel in de hand dan 10 in de  lucht. Door deze gedachte laten heel veel beleggers veel rendement liggen.

Veel beleggers blijven veel te lang met hun verliezers zitten. Ze durven de knoop niet door te hakken om hun verlies te incasseren.  Daardoor loopt het verlies meestal nog verder op. Je verlies nemen is één van de belangrijkste beurswijsheden. Klop het stof van je af en ga verder!

Veel beleggers laten zich leiden door de waan van de dag. De dagelijkse nieuwsberichten spelen heel erg in op onze emoties deze zetten ons aan om actie te ondernemen die vaak verkeerd is. Een goede tip is: slaap er eerst eens een nachtje over al voor je tot actie overgaat. Misschien is er de dag nadien al een bericht dat haaks op het bericht van de vorige dag staat.

Lange termijn beleggers trekken zich niets aan van de waan van de dag. Zolang de lange termijn verwachtingen goed blijven zijn ze tevreden.

Veel beleggers gokken in plaats van te beleggen. Ze gokken erop dat iets gaat stijgen zonder echte reden. Of ze gokken dat iets gaat dalen zonder een echte reden.

Gok niet maar beleg. Denk na.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.