Ook Het Onroerend Goed Zal Niet Standhouden In Deze Crisistijd

Gepubliceerd op 4 oktober 2022 om 10:21

In de eerste 8 maanden van dit jaar werden er 20% minder hypotheek leningen afgeleverd. Wat zou je willen. Met de torenhoge inflatie hebben gezinnen veel minder van hun maandelijks loon over om een hypotheek af te betalen.

De koopkracht voor het aangaan van een hypotheek is flink gezakt daardoor kunnen koop kandidaten veel minder lenen. Ze moeten hun budget flink naar beneden bij stellen. Daardoor zijn ze genoodzaakt om kleinere goedkopere woningen te kopen.

Uiteindelijk zullen de verkopers van onroerend goed hun prijzen neerwaarts moeten aanpassen. Onroerend goed zal dus goedkoper worden.

Beleggers die aan het begin van de inflatiecrisis gevlucht zijn in onroerend goed met als bedoeling hun koopkracht te behouden komen dus bedrogen uit. Wie de voorbije jaren onroerend goed gekocht heeft om de inflatie bij te benen heeft waarschijnlijk een slechte zet gedaan.

In mijn vorig artikel schreef ik al dat cash op de bank nog niet zo slecht is in deze tijden van hoge inflatie. We zien zoals altijd in tijden van hoge inflatie dat niet alle goederen onderhevig zijn aan hoge inflatie. En dat is normaal.

Zeker wanneer je een hoge inflatie krijgt op niet duurzame goederen zoals we nu zien. Blijft er minder geld over voor duurzame goederen te kopen. Zoals huizen, grond aandelen van waardevolle bedrijven enz…

Wanneer je jong bent en droomt van een mooi huis dan is het nu misschien wel verstandig van die aankoop nog een paar jaar uit te stellen. Binnen enkele jaren koop je met je zelfde geld misschien 10 of 15% meer huis dan nu.

In tijden van inflatie zijn er altijd bepaalde goederen die door de dalende koopkracht van de consument niet meer gekocht worden. Deze markten of sectoren storten dan in met soms gigantische prijsdalingen. Wanneer je je geld gewoon op de bank laat staan kan je na een tijdje gouden zaken doen. Geld op de bankrekening in tijden van hoge inflatie kan je flink wat winst opleveren.

Top beleggers behalen immers hoge rendementen omdat ze altijd veel Cash opzij hebben staan. Deze Cash kunnen ze inzetten wanneer prijzen van de waardevolle goederen die ze zo graag willen kopen in elkaar stuiken.

Top beleggers hebben altijd veel Cash opzij. De meeste van deze top beleggers vinden dat niet erg, sterker nog ze zorgen er altijd voor dat ze veel Cash opzij hebben staan voor als er zich een oppotuniteit voor doet. Dat is trouwen een van de grote nadelen van arme mensen tegenover rijke mensen. Arme mensen hebben geen geld voor wanneer er zich kansen voor doen. Rijke mensen wel.

Ook in tijden van hoge inflatie kan veel Cash goed van pas komen. In eerste instantie verlies je wat koopkracht maar in een iets latere fase van de inflatie crisis doe je er meestal je voordeel mee.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.