Zet Je Geld Op De Bank, En Wacht Geduldig Af

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 20:07

Wat moet ik doen met mijn geld? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Dat is niet abnormaal natuurlijk als je een Website over beleggen runt.

In deze tijden van hoge inflatie zijn heel wat mensen bezig met deze vraag. Want met een inflatie van 10% verliest je geld natuurlijk aan koopkracht.

Nu je geld op een spaarrekening zetten is nochtans zo slecht nog niet. Als je nu een aandelenbelegger bent dan zou ik je aan raden om niet te veel of zelfs om geen aandelen in portefeuille te houden.

Omdat aandelen de komende maanden een groter risico zijn dan cash op de bank. Daarmee wil ik zeggen dat de waarde van uw aandelen meer kunnen dalen dan de inflatie. Het is eigenlijk een mes dat aan twee kanten snijdt.

Aan de ene kant heb je een inflatie van 10% en aan de andere kant zakken de aandelenkoersen ook in prijs. Waardoor je een dubbel negatief rendement krijgt.

Daarom is het volgens mij beter om al 1 risico uit te  schakelen. Het risico dat je aandelen koersen zakken. Dit kan je gemakkelijk doen door de aandelen te verkopen. Iets wat ik trouwens al deed bij het begin van het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ik zette mijn geld op een rekening. Ik koos zelf voor een rekening in Amerikaanse dollars. Daar de dollar al een 15% gestegen is tegenover de Euro ben ik de inflatie voor gebleven.

Maar wanneer je nu je geld gewoon op een rekening zet doe je het nog zo slecht niet. Je hebt dan wel een koopkrachtverlies door de inflatie maar doordat de aandelenkoersen van de aandelen die je niet hebt verder zakken kan je straks meer van deze aandelen kopen.

Ja je leest het goed. Dat lijstje met die waardevolle aandelen die je zo graag wil kopen. Die aandelenkoersen zijn nu aan het dalen en daardoor kan je straks veel meer van deze waardevolle aandelen kopen.

Er is niks beter bij een dalende beurs dan veel cash in je portefeuille. Deze Cash kan je straks inzetten wanneer de aandelenkoersen uit gebodemd zijn.

 De koopkracht van Cash geld verhoogt trouwens bij dalende aandelenkoersen. Je kan als maar meer aandelen kopen met het zelfde bedrag cash. Op die manier kan geld op je rekening een voordeel zijn waarmee je later hoog rendement kan behalen.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.