Alles Loopt Volgens Plan

Gepubliceerd op 28 september 2022 om 10:47

Al mijn verwachtingen over de evolutie van de Europese economie en de aandelenbeurzen worden werkelijkheid. Zoals ik hier al van bij het begin van het jaar schreef stijgt de Amerikaanse dollar naar ongekende hoogte. Terwijl de Euro naar een ongekende diepte wegzakt.

Ook heb ik al enkele malen gewaarschuwd dat de aandelenbeurzen verder zouden wegzakken. Wat nu ook gebeurt.

Ook geraakt de Europese economie verder in verval. De hoge energieprijzen storten de Europese industrie in een zware crisis.

De inflatie is zoals ik reeds voorspelde maar moeilijk onder controle te houden.

De aandelenbeurzen zullen vermoedelijk nog verder wegzakken. Ik acht een beurscorrectie van 10% a 15% de komende maanden voor mogelijk.

Ik verwacht ook dat de Amerikaanse dollar nog verder zal versterken terwijl de Euro nog zal verzwakken.

De stijging van dollar tegenover de Euro zal nog een tijdje zorgen voor geïmporteerde inflatie.

Alles op voorhand weten dat is de kunst bij beleggen. Niet dat zoiets exact kan. Niemand kan de toekomst met 100% zekerheid voorspellen ook ik niet.

Maar via kansberekening kan men toekomstscenario’s ontwerpen die het meest kans maken om uit te komen. En daar draait het om bij beleggen of speculeren.

De meeste nieuwsbrieven en websites schrijven dan ook over het nieuws van gisteren.

Ik probeer te schrijven over het nieuws van morgen of overmorgen. Daar heb je als belegger het meest aan.

Mijn goudenbeurstip voor dit moment is nog altijd blijf nog even aan de zijlijn staan. Het is nog veel te vroeg om aandelen te kopen. De bodem van de beurs is nog lang niet bereikt, veel aandelenbeleggers zijn nog te optimistisch. Al het negatieve nieuws zit nog niet in de aandelenkoersen verwerkt.

De komende kwartalen zal het duidelijk worden hoeveel schade veel beursgenoteerde bedrijven ondervinden van deze crisis.

Als we weten hoeveel schade de bedrijven zullen ondervinden kunnen we een nieuwe waardering aan deze bedrijven geven. En dan pas zullen we weten of de aandelen koopwaardig zijn of niet.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.