Moet Ik Aandelen Kopen Wanneer De Beurzen Dalen?

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 10:32

Veel aandelen beleggers vragen zich af of ze aandelen moeten kopen wanner de beurzen dalen. Want men denkt vaak dat elke beurscorrectie een koopkans is. En veel beleggers denken dat alles wat naar beneden gaat ook terug naar boven gaat. Dat is helaas een zware denkfout waar vooral jonge of onervaren beleggers mee te maken krijgen.

Op de beurs moet je vooral selectief te werk gaan. De selectie van de juist aandelen zal het rendement van je aandelenportefeuille bepalen.

Moet Ik Aandelen kopen of bijkopen wanneer de beurs aan het dalen is?

Soms wel maar niet altijd. Wanneer je denkt dat de trend op iets langere termijn dalend zal blijven dan kan je best even afwachten.

Doe zoals de Joden. Joden zijn gedreven speculanten en traders. Wanneer een Joodse speculant 100 aandelen koop dan koopt hij deze aandelen omdat hij ze waardevol vindt.

Wanneer de beurs na zijn aankoop plots in een neerwaartse trend terecht komt dan blijft hij niet zitten op zijn verlies. Hij verkoopt zijn aandelen met verlies. Hiermee kan hij later veel winst mee maken.

Want wanneer de aandelen verder zakken zonder dat er iets wijzigt aan de fundamentele waarde van het aandeel dan koopt de Joodse trader na een tijd de aandelen terug. Maar in plaats van 100 waardevolle aandelen kan hij nu met het zelfde geld meer van deze waardevolle aandelen kopen. Hij doet dus een gouden zaak door zijn aandelen met verlies te verkopen en ze later terug te kopen want hij kan er nu meer kopen.

 Blijf dus niet op je verlies zitten. Zeker wanneer de neerwaartse trend zich zeer duidelijk voordoet kan je met deze tactiek veel geld verdienen.

Wacht geduldig af tot het juiste koopmoment.

Wat is het beste moment om aandelen te kopen?

Het juiste moment is wanneer het met de economie al een tijd slecht gaat. Wanneer alles op de bodem zit kan je tegen een lage prijs waardevolle aandelen kopen.

Nog veel te veel mensen kopen aandelen omdat ze al een tijd aan het stijgen zijn. Ze willen een graantje meepikken van deze stijgende trend en gaan vaak uit van de gedachte: dat iets dat stijgt zal blijven stijgen. Men gokt dus op een verdere stijging van het aandeel.

Maar helaas is bij deze tactiek ook veel geld te verliezen want een aandeel dat al een hele tijd stijgt is meestal al veel te duur.

Maak daarom altijd een aandelen analyse alvorens je een aandeel koopt. Probeer via een aandelen analyse de waarde van het bedrijf te berekenen. Deel deze waarde door het aantal uitstaande aandelen zo bekom je de fundamentele waarde van het aandeel.

Vergelijk deze fundamentele waarde met de beurskoers van het aandeel. Wanneer de beurskoers lager staat dan de fundamentele waarde dan is het aandeel goedkoop en koopwaardig.

Wanneer de beurskoers hoger staat dan de fundamentele waarde van het aandeel dan is  het aandeel te duur. Koop het dan niet.

Je kan eigenlijk zeggen dat de fundamentele waarde het ankerpunt is om de waarde van iets te bepalen.

De moeilijkheid zit natuurlijk in het berekenen van de fundamentele of de echte waarde van het aandeel.

Ter info. Cryptomunten hebben geen fundamentele waarde. Een cryptomunt heeft dus geen ankerpunt.

Wat is de waarde van een cryptomunt. Een cryptomunt  is zo veel waard als de zot er wil voor geven.

 Je kan ook niet gespecialiseerd zijn in cryptomunten. Het is puur gokken. Er bestaan ook geen mensen die gespecialiseerd zijn in het invullen van een lotto formulier en door hun specialisatie hogere winsten op de lotto behalen.

Mensen die beweren dat ze specialist zijn in Cryptomunten zijn oplichters. Hou dit in uw achterhoofd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.