De 3 Beste Beleggingen Voor Deze Winter

Gepubliceerd op 17 september 2022 om 13:47

Wat zijn de 3 beste beleggingen voor deze winter?Heel eenvoudig:

1 een gebreide trui

2 een gebreide muts

3 Geitenwollen sokken

Ja u leest het goed. Warme kledij wordt deze winter de beste belegging omdat je er heel wat energie kan mee uitsparen.

Dat de energieprijzen de pan uit swingen dat heeft u wellicht al gemerkt. En ik kan u nu al zeggen dat we nog lang niet aan het plafond zitten.

De energie inflatie gaat gewoon verder hier in Europa. We staan hier met onze rug tegen de muur. Voor bedrijven wordt het catastrofaal!

Al heel wat grote fabrieken liggen stil of draaien op halve productiecapaciteit. Heel wat grote concerns zijn hun productie aan het verhuizen naar hun productiefabrieken buiten Europa.

De Europese economie stevent af op de ergste crisis sinds de 2de wereldoorlog.

Er is  te weinig aanbod van energie in Europa en daar hebben we helaas geen vat op. Het enige wat we kunnen doen is energie besparen, maar dat kunnen we maar beperkt doen.

De industriële productie in Europa zakt nu al enkele maanden en het ergst moet nog komen. We zijn niet meer concurrentieel met de rest van de wereld.

De Euro zakte dit jaar al met 13% tegenover de Amerikaans dollar. Men doet er nu alles aan om de Euro naar boven te krijgen. Met een lage Euro en een hoge Dollar hebben we een extra handicap.

Europa moet heel wat Olie en gas importeren die moet betaald worden in harde dollars. Dat zorgt voor extra geïmporteerde inflatie.  Om dit tegen te gaan doet de Europese unie heel wat ingrepen.

Maar in Amerika denken ze daar juist het tegenovergestelde over. De VS is een grote exporteur van olie en gas. Europa is genoodzaakt om Amerikaanse olie en gas te importeren. Amerika heeft dus het liefst dat hun dollar zo hoog mogelijk noteert.

We zitten dus met een strijd tussen de Europa en de VS.

Daar we in Europa geen goedkope olie en gas hebben zijn we een strijd bezig die we niet kunnen winnen. We kunnen de Euro misschien een tijd lang laten stand houden maar niet voor lang. Onze Europese economie is te kwetsbaar voor al die ingrepen.

Ik verwacht dan ook dat de Euro in de toekomst verder zal wegzakken. Het vertrouwen in de Europese economie is in een snel tempo aan het wegzakken. En geheel terecht trouwens.

De Amerikaanse economie zal hier zeker van profiteren. Met hun goedkope olie en gas kunnen ze gemakkelijker concurreren. Momenteel is al heel veel productie aan het verhuizen naar de VS.

Voor de Europese beurzen moet het ergste nog komen. De Europese beurzen zijn momenteel onderhevig aan beleggers van de FIRE generatie. Die snappen nog niks van de beurs en denken dat elke koerscorrectie een koopkans is. Maar niets is minder waar.

De beurscorrecties zijn geheel terecht. Europese bedrijven noteren nog te duur omdat hun toekomstige bedrijfswinsten zullen smelten als sneeuw voor de zon.

Ook krijgt de beurs concurrentie. Door de stijgende Rente zullen andere beleggingen veiliger zijn en meer rendement gaan opleveren.

Ik ben dus nog pro voor een belegging in Amerikaanse dollars en tegen beleggen in Europese aandelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.