Beleggen In Amerikaanse Dollar Alsmaar Aantrekkelijker

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 12:45

Het Britse pond zakte naar het laagste peil sinds 1985. Net zoals de Euro onder de 1 dollar zakte.

Aan deze kant van de oceaan wordt de toestand zo stilaan dramatisch. Door de extreem hoge energie prijzen en de angst voor een tekort aan energie gaan sommige bedrijven in Lockdown. (Deze lockdowns kunnen weer voor een tekort aan sommige materialen en wisselstukken zorgen.)

Andere bedrijven verhuizen dan weer hun productie naar buiten Europa. Het vertrouwen in de Europese en ook de Britse economie zakt verder weg.

Beleggers zoeken naar economieën waar ze wel vertrouwen in hebben. In deze turbulente tijden vlucht het kapitaal in Amerikaanse dollars.

Tijdens deze zware crisis die nog maar aan het begin staat zal duidelijk zijn dat de Amerikaanse Dollar oppermachtig is.

Amerika is nog lang niet uitgezongen als wereldmacht. In tegendeel, de Amerikaanse economie staat voor een nieuw tijdperk van economische bloei.

De lagere Euro zal in Europa voor meer geïmporteerde inflatie zorgen. Door de lage Euro wordt importeren immers duurder.

De hoger Dollar zal in de VS zorgen voor lagere import prijzen. Door de sterke dollar worden geïmporteerde goederen immers goedkoper wat de inflatie zal afremmen. Op die manier krijgt men in de VS de inflatie  sneller onder controle daardoor zullen ze ook de rente minder moeten verhogen.

Door het feit dat we binnenkort niet meer kunnen produceren door de hoge energie prijzen en daardoor veel meer zullen moeten importeren met onze lage Euro zullen we extra slaag moeten incasseren. We zullen waarschijnlijk voor een langere tijd hoger inflatie hebben in Europa.

Ik blijf dus ook geloven in Cash in Amerikaanse Dollars. Een termijnrekening in dollars kan wel een goede bescherming zijn het komende jaar tegen de inflatie. De Dollar Euro staat nu 1/1

Europese aandelen zou ik nu nog blijven mijden. De beurzen gaan waarschijnlijk veder wegzakken. Het is nu nog veel te vroeg om aandelen van Europese bedrijven te kopen. De bodem is nog lang niet bereikt

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.