Waarom Ik Zo Pro Amerikaanse Dollars Ben?

Gepubliceerd op 29 augustus 2022 om 12:39

Toen de oorlog van Rusland tegen Oekraïne uitbrak werd ik gebeld en gemaild van mensen die mij om raad vroegen. Wat moesten ze met hun geld doen? Moesten ze Bitcoins kopen? Moesten ze goud kopen? Nog anderen vroegen zich af of ze niet beter ontroerend goed kochten? Moesten ze aandelen kopen, en zo ja welke aandelen?

Mijn raad was toen om cash aan te houden in Amerikaanse dollars.

Cash in Amerikaanse dollars? De verontwaardiging was groot bij de meeste beleggers. De meeste beleggers die mij om raad vroegen sloegen mijn goede raad in de wind.

Want in het nieuws verschenen heel wat berichten waarin men het had over een aanval op de Amerikaanse dollar. De aanval van Rusland op Oekraïne zou een aanval zijn op de Amerikaanse dollar. Dit met als doel om de Amerikaanse dollar onderuit te halen.

Maar dit is wat te hoog gegrepen. Amerika is nog altijd een economische grootmacht. Deze grootmacht weet als geen ander hoe het kapitalisme werkt. In de VS weten zo ook als geen ander hoe zo moeten omgaan met de vrijemarkteconomie.

Deze crisis waarin we ons nu bevinden zal vooral één ding duidelijk maken. De Amerikaanse Dollar is nog altijd een veilige haven voor uw geld. De Amerikaans Dollar biedt een zekerheid die geen enkele andere grootmacht biedt.

Ook is de VS wat militaire macht betreft vandaag de absolute wereld top. Met het grootste budget en de meest gesofisticeerde wapens in zijn bezit is Uncle Sam van niemand bang.

De VS heeft ook natuurlijke energie bronnen zoals olie en gas. De oorlog die zorgt voor extreem hoge energie prijzen brengt ook voor de VS veel geld in het laadje. En dat weten ze maar al te goed.

U mag er niet aan twijfelen, deze militaire aanval van Rusland tegen Oekraïne is een aanval op Europa en op onze Europese economie en welvaart.

Door deze energie crisis zal de wereldeconomie in recessie geraken. Ook in de VS zal men daar niet omheen kunnen.

Maar de VS heeft nu eenmaal de meest weerbare economie te wereld. Daardoor zal de VS het snelst herstellen van deze recessie. Uiteindelijk lacht men in de VS in hun vuistje.

Voor Europa is het veel erger. Europa Wordt het kind van de rekening. Maak u geen illusies binnen 10 jaar zijn we allemaal wat koopkracht betreft collectief veel armer als nu. Onze welvaart zit nu op de top de komende 10 jaar gaan steil naar beneden.

Hierdoor zakt de Euro verder weg tegenover de Amerikaanse dollar. Het vertrouwen in de Amerikaanse economie is veel groter dan het vertrouwen in de Europese economie.

Het wantrouwen in de Europese economie zal zeker nog oplopen. Europa staat wat energie toevoer betreft met zijn rug tegen de muur.

Daarom ben ik voorstander van Amerikaanse dollars geweest van in het begin dat door oorlog van Rusland tegen Oekraïne begon.

De tijd heeft mij gelijk gegeven.

Wat de beurs en de aandelen koersen betreft ben ik nog steeds negatief. De aandelenkoersen en indexen hebben nog lang de bodem niet bereikt. Daarom wacht ik liever af. Ik houd cash aan ook al weet ik dat gezien de inflatie de waarde hiervan daalt. Ik ben van oordeel dat de aandelen koersen meer zullen dalen dan de waarde van cash.

Vergeet niet dat mijn Cash in Amerikaanse dollars sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne een grotere waardestijging kenden dan de inflatie. Ik maak dus winst!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Hector De Cock
2 jaar geleden

Top,leerzaam