Verhoog Je Rendement Door Minder Risico TE Nemen!!

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 12:36

Meer Risico betekent niet meteen meer rendement. Onlangs deed ik nogmaals mee met de wedstrijd de Beursrally van de Tijd. Zoals elk jaar eindig ik vrij hoog.

Dit jaar werd ik 8ste.

Veel deelnemers crashen in deze wedstrijd omdat ze een grote denkfout maken.

Ze denken namelijk dat je heel veel risico moet nemen om deze wedstrijd te winnen. Maar niks is minder waar.

Veel van deze beleggers nemen de alles of niks strategie. Meestal eindigt deze strategie in Niks.

Het zijn namelijk niet alleen de winnaars in uw aandelen portefeuille die het eindresultaat bepalen. Maar het zijn meestal de verliezende aandelen in uw portefeuille die het verschil maken.

Het gaat hier om het gemiddelde rendement op uw hele aandelen portefeuille. De verliezers trekken dan ook uw resultaat naar beneden.

Top beleggers weten het als geen ander.

Regel 1  in het beleggen in aandelen is heel duidelijk. Verlies geen geld!!

Regel 2 in het beleggen in aandelen is nog veel duidelijker. Vergeet de eerste regel niet!!

Op veilig spelen daar haal je op termijn het meeste rendement mee. Grote beurswinsten op één aandeel zijn meestal het gevolg van toeval op korte termijn.

Zeker spelen is meestal het gevolg van een goede risico analyse.

Aan de ene kant van uw aandelenportefeuille een toevalstreffer met hoog rendement terwijl je aan de andere kant van uw aandelenportefeuille een groot verlies maakt bezorgt je meestal een totaal gemiddeld laag rendement.

Vind je geen veilige aandelen om in te beleggen? Wacht dan geduldig af en koop geen aandelen maar hou gewoon een deel van je portefeuille in cash aan.

Veilige aandelen met een laag risico zijn aandelen die tegen een lage prijs noteren. Een lage beurskoers wil nog niet zeggen dat deze aandelen goedkoop zijn.

Vergelijk de aandelenkoers met de fundamentele waarde van het bedrijf. Kijk vooral naar de toekomstige winst van het bedrijf.

Tip:  Neem bij het inschatten van de toekomstige bedrijfswinsten voldoende veiligheidsmarge.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.