De Hype Van De Komende Tien Jaar Op De Beurs Zal De Circulaire Economie En De Deeleconomie Zijn

Gepubliceerd op 6 februari 2022 om 12:33

Beleg eens in een hype op de beurs. De absolute hype van de komende 10 jaar op de Europese beurzen zal te maken hebben met de Circulaire Economie en de daarbij horende Deeleconomie. Deelauto’s, Deelsteps en noem maar op wat je allemaal beter kan delen dan gewoon aankopen.

Voor de iets ouderen onder ons zal het aanpassen worden, maar voor de jongeren is het al de gewoonste zaak van de wereld om je te verplaatsen met deelsteps of iets dergelijks.

Jonge mensen zullen niet meer overgaan tot de aankoop van voertuigen maar tot het huren van voertuigen op het tijdstip wanneer men die nodig heeft.

Men betaald op die manier alleen voor het gebruik en niet voor het eigendom.

Auto’s zullen in de toekomst veel duurder worden waardoor een aankoop niet meer rendabel is. Huren en betalen voor het gebruik zal de trend worden.

Door de aangescherpte milieu normen en de nul CO2 uitstoot waar men in Europa naar toe wil zullen de meeste producten veel duurder worden. Waardoor een aankoop voor de meeste mensen niet meer mogelijk zal zijn.

De Circulaire economie zal de wegwerp economie verdringen.

Afgedankte jeans broeken zullen terug ontrafelt worden tot de vezel. Waarna men van deze vezels nieuw jeans broeken zal maken.

Circulaire woningen vervaardigd uit circulair beton en andere circulaire bouwmaterialen zullen de norm worden.

De komende jaren zullen de startups in de circulaire en deel economie als paddenstoelen uit de grond springen.

Top investeerders zoals de Boels met hun holding Sofina zijn al gretig aan het investeren in deze startups die nieuw diensten of productieprocessen in de circulaire en deeleconomie lanceren.

Maar ook grote bedrijven zijn zich aan het omvormen van zuiver productie bedrijven tot het aanbieden van diensten in de Circulaire en deeleconomie.

Zo is het beursgenoteerde Renault aan het overschakelen van het produceren en verkopen van auto’s naar het produceren en verhuren van auto’s.

Daarvoor zet het een heel nieuwe organisatie op poten om overal deelauto’s te kunnen aanbieden. U koopt geen auto meer bij Renault maar een abonnement om de wagen te huren op het tijdstip wanneer het u past.

Ook het bedrijf Dott met zijn deelsteps groeit als kool en de investering holding Sofina is hier ook al aandeelhouder.

De afgelopen jaren hebben grote bedrijven hun huiswerk gemaakt. En buiten het ecologisch aspect spelen er nog andere zaken mee.

Één van de meest interessante eigenschappen van de deeleconomie is: dat er meer geld te verdienen valt met het maken van bv. Een auto en het verhuren dan met het maken en verkopen.

Wanneer men een auto of machine maakt en verkoopt dan passeert de fabrikant 1 keer langs de kassa.

Bij het maken en verhuren int de fabrikant gedurende de hele levenscyclus van de machine of auto huurinkomsten. Waardoor het bedrijf een constante inkomsten stroom genereert. Dit is zeer interessant wanneer je als bedrijf naar de bank gaat.

Wanneer je kan bewijzen middels abonnementen dat je de komende jaren een constante inkomsten stroom hebt dan zal de bank je maar al te graag geld lenen. 

Wenst u meer te weten over de Circulaire Economie en de deeleconomie? Dan raad ik u aan om uw vrije tijd nuttig te investeren in het lezen van enkele boeken. De kennis en inzichten die u hierdoor zal verwerven zal u zeker extra rendement op de beurs opleveren.

Boek 1 Circulaire Economie voor dummies

Boek 2  De circlulaire Economie: Waarom productie, consumptie en groei fundamenteel anders moeten.

Boek 3 Materials matters

Met deze 3 boeken krijgt u al een aardig helder zicht op de Circulaire en Deeleconomie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.