Wat Als De Bitcoin Gekte Stilvalt?

Gepubliceerd op 4 februari 2022 om 12:31

De Waarde Van de Bitcoin is gezakt naar 33180 euro voor een Bitcoin terwijl dit 6 maanden geleden nog 57000euro voor een Bitcoin was. Ik ben nooit een grote voorstander geweest van Bicoins en andere digitale munten. Dat deze munten een goede bescherming zijn tegen inflatie is één grote denkfout.

Het is een illusie om te geloven dat Bitcoin alleen maar in waarde zal stijgen. Bitcoin heeft geen onderliggende waarde. De waarde wordt enkel bepaald door vraag en aanbod. Hoeveel de zot er wil voor geven.

En de voorbije jaren waren er veel zotten die geloofden dat Bitcoin de toekomst was.

Bitcoin is ook nog eens een enorme belasting voor het milieu. De energie die nodig is om Bitcoins te delven is gigantisch. Ongeveer een half percent van de elektriciteit ter wereld wordt verbruikt door computers die bitcoins delven.

Onverantwoorde milieu vervuiling. Als straks de hype weer over is en de bitcoin niets meer waard is dan is dit een zuiver verspilling van energie geweest. En dit terwijl men in Europa een CO2 neutraal wil worden.

De koers van Bitcoin schommelt ook veel te veel om een waardige valuta te zijn. Een valuta dient stabiel te zijn om het als dagelijks betalingsmiddel in te zetten.

Alle Bitcoins aanhangers ten spijt. Maar er is veel meer geld te verdienen met beleggen in aandelen dan in digitale munten.

Bovendien zijn aandelen de beste bescherming tegen inflatie. Sterke bedrijven met sterke merken doen gewoon hun prijs omhoog. Daardoor blijven de inkomsten van deze sterke bedrijven de inflatie voor.

Een aankoop van Bitcoins is zuiver een speculatieve aankoop, een gok. Er is ook niets voorspellend aan. En gokken is niet iets wat ik doe met mijn geld.

Ik ben benieuwd wanneer men een milieu taks gaat heffen op deze nutteloze vervuilende bezigheid.  

Terwijl de zotten met de Bitcoins hype bezig zijn hou ik mij in stilte bezig met het analyseren van aandelen ik weet uit ervaring dat hier meer geld mee te verdienen valt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.