7 de plaats in de Beursrally Van de Tijd 2021/2022

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 12:29

Zoals elk jaar waag ik ook mijn kans in de Beursrally van de Tijd. Een wedstrijd waar de deelnemers met een fictief kapitaal van 50000 euro via een fictief beleggingsplatform kunnen beleggen in aandelen.

Gezien de korte periode van 2 maanden moeten we hier een andere beleggingsstrategie toepassen dan de strategie die we toepassen voor onze lange termijn beleggingen.

Met de 8ste plaats op een totaal van 29110 deelnemers kan ik best tevreden zijn. Een totaal rendement van 15.86% op 2 maanden is een mooi resultaat.

Er is natuurlijk heel wat toeval bij, zeker als je binnen de 2maanden moet scoren met je aandelen beleggingen. Maar met een aangepaste strategie kan je toch ver boven het gemiddelde uitkomen.

Elk jaar bewijs ik bij de top te kunnen komen door een goede strategie. 1 keer winnen kan misschien pure toeval zijn maar elk jaar goed scoren is al veel moeilijker.

Ik heb van bij het begin van de wedstrijd 10 aandelen geselecteerd waarvan ik verwachte dat ze zouden uitbreken binnen de periode van 2 maanden.

Een deel is uitgekomen een deel niet.  In heb begin ging het moeilijk. Ik zakte vrij snel af naar de 18000 plaats maar kwam daarna week na week hoger uit. Tot  uiteindelijk de 8ste plaats.

Alwaar een leerrijke ervaring rijker. Volgend jaar doe ik weer mee, want ik wil toch wel eens de 1ste zijn ook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.