Covid 19 En De theorie Van De Rotte Appel In De Mand

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 12:01

België begint aan een 2de lockdown. Je houdt het niet voor mogelijk. De Covid 19 pandemie loopt alweer uit de hand.Niet alleen in België maar in zowat de hele westerse wereld slaagt men er maar niet in om de Covid 19 pandemie onder controle te krijgen. In China lukt dit wel! Bij ons niet!!

Nochtans is het vrij eenvoudig te begrijpen hoe de Chinese bevolking er in slaagt het virus in te dammen.

Onze politici zijn blijkbaar niet slim genoeg. Al hun hogere studies ten spijt.

Wat doen ze in China dan zo goed? Heel simpel. Ze passen de theorie van de rotte appel in de mand toe.

Zo simpel om te begrijpen!

Wanneer je een mand hebt waar enkele appels in liggen die beginnen te rotten dan moet je gewoon de rotte appels er meteen uitnemen. Anders wordt de hele mand appels rot. Dit hebben we van onze oma geleerd.

In China brengen ze dit in de praktijk om covid19 in te dammen. Wanneer er amper 6 besmettingen ontdekt worden in een stad van 9 miljoen inwoners dan worden meteen alle inwoners getest op Covid19. Alle positief geteste personen moeten dan direct enkele weken in quarantaine.

De rest van de bevolking mag gewoon vrij alles doen wat ze anders doen. De economie heeft hierdoor bijna geen schade.

In China slagen ze erin om miljoenen testen af te nemen op enkele dagen. Bij ons niet.

De huidige leiders van de westerse wereld hebben op school veel kennis geleerd maar blijkbaar geen inzichten in hoe je een probleem oplost.

Management is een hol woord in de westerse wereld. Men slaagt er maar niet in om miljoenen testen af te nemen. Dit is een kwestie van Management! Nochtans genoeg management scholen in de westerse wereld.

De dingen voor elkaar krijgen daar draait het om!!

De wissel van de economische macht is al enkele tientallen jaren geleden begonnen. De economische macht verschuift van het Westen naar China.

Met deze pandemie zien we een versnelling. Terwijl in de Westerse landen de fabrieken moeten sluiten door de covid 19 uitbraken draaien de fabrieken in China op volle toeren.

 De Chinese economie groeit verder door terwijl we bij ons een nooit geziene daling van de economische activiteit zien.

De wissel van de macht schakelt een paar versnellingen hoger. Dit is onomkeerbaar. De huidige politici hebben hier een grote schuld aan.

Al ons belastinggeld ten spijt, we geraken onze welvaart kwijt.

Ons huidig economisch systeem draait veel te veel om theorie en cijfers op papier. Maar zoals altijd haalt de werkelijkheid je in. 

De dingen in de praktijk voor elkaar krijgen. Crisis management daar weten we niks meer van. Omgaan met verandering dat kunnen we niet meer.

In China kunnen ze dit wel. Ze zijn daar iets slimmer, iets handiger dan wij. Ze hebben alles in huis om het van ons te winnen.

Als belegger in aandelen kan je dus maar beter naar de Chinese beurzen kijken. De komende decennia zullen daar de records sneuvelen. Hier gaan ook records sneuvelen maar dan in neerwaartse richting.

Denk daar als aandelen belegger maar eens goed over na!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.