Heeft Het Nog Zin? Om Te Bloggen Voor Zoekmachine Optimalisatie

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 16:59
seo of bloggen voor zoekmachine optimalisatie

Alle bloggers en website eigenaars kampen momenteel met het zelfde probleem. De bezoekers afkomstig uit google verminderen maand na maand. Heeft het nog zin om je website te optimaliseren voor google?

Google heeft een monopolie.

Wil je zoeken op internet dan zal je via google moeten zoeken. Er zijn ook nog een paar kleinere zoekmachines maar die hebben een veel te klein marktaandeel om goed te kunnen werken.

Wanneer je echt verkeer wilt genereren via google dan zal je toch binnen de 5 eerste moeten staan binnen de zoekranking. Anders is het bezoekersaantal te verwaarlozen.

De eerste zoekresultaten zijn meestal gesponsord. Google is ook bezig met zelf de antwoorden op vragen die je stelt via de zoekfunctie te beantwoorden. En dat is eigenlijk niet helemaal netjes.

Google is aan het veranderen. In plaats van een zoekmachine die internet doorzoekt naar wat jij zoekt. Is google nu een vraag en antwoord machine aan het worden.

En dat wil zeggen dat google de inhoud van alle websites op internet negeert. Google geeft zelf het antwoord. En zo blijven de zoekers die via google zoeken op google en klikken ze niet door naar een andere website.

Men kan zich dan ook de vraag stellen of google zich niet moet opsplitsen. In 1 een zoekmachine om internet te doorzoeken. En in een 2de machine die antwoorden geeft op vragen.

Door zelf antwoorden te geven zet google eigenlijk de andere blogs en websites die over een bepaald onderwerp schrijven allemaal buiten spel.

Is het dan nog de moeite om zoveel aandacht te besteden aan SEO?

Volgens mij niet. Als je nog bezoekers wil, mik dan op de echte kern van je doelpubliek. Maak je blog in functie van jouw bezoekers. En niet in functie van de zoekmachine.

Zorg dat jouw blog gewoon het meeste waarde biedt voor je blogbezoeker. Bedien deze klant als een koning.

Je website of blog promoten via de organische weg. Daarmee bedoel ik dan de gratis bezoekers die je blog genereerd. Wordt alsmaar moeilijker.

Als je geen tol betaald krijg je niks meer. En de kosten zijn vaak zo hoog dat jij geen rendement meer hebt. Je hele marge gaat naar adverteren om bezoekers op je blog te krijgen.

Ook de berichten die je post op sociaal media genereren bijna geen doorkikkers meer. En dat is normaal want deze media probeert zo veel mogelijk om de bezoekers bij hen te houden.

Als je vandaag succes wilt met je blog dan zal je heel veel waarde moeten leveren. Zodat de bezoekers regelmatig terug komen. En zodat je blog een naam krijgt waar anderen over praten of schrijven.

Je blog zal een goed imago moeten krijgen. En dat kan alleen maar door heel veel waarde te creëren voor je bezoekers.

Juist daarom houd ik mij als blogger niet meer bezig met SEO. Ook niet meer met een sociaal marketing strategie.

Het enige waar ik mee bezig ben is kijken hoe ik meer waarde kan geven aan mijn bezoekers. Ik geef dan ook heel veel waardevolle informatie weg aan mijn bezoekers.

Er zijn 2 zaken die extreem belangrijk zijn voor mij als blogger:

  1. Hoe lang blijven bezoekers op mijn blog
  2. Hoeveel bezoekers abonneren zich op mijn nieuwsbrief

Hoe lang bezoekers op mijn blog blijven is heel belangrijk voor mij. Hoe langer een bezoeker op mijn blog blijft hoe interessanter hij mijn blog vindt. En dat is belangrijk.

Want dat komt omdat hij mijn blog zorgvuldig leest. En dat doet een blogbezoeker enkel wanneer hij de inhoud waardevol vindt voor hem.

Hoeveel bezoekers er zich abonneren op mijn nieuwsbrief is mijn 2de parameter waar ik naar kijk.

Wanneer er een hoog percentage bezoekers zich abonneert op mijn nieuwsbrief. Dan komt dat omdat ze meer willen weten. Dat komt omdat ze de inhoud van mijn blog waardevol vinden.

En het is ook enorm belangrijk omdat ik met deze mensen een lange termijn relatie kan aangaan.

Voor mij is het niet zo belangrijk hoeveel nieuwe bezoekers er op mijn website komen.

Maar hoeveel bezoekers er terugkeren.

Hoeveel trouwe bezoekers mijn blog heeft is belangrijk voor mij. Ik ben deze bezoekers dan ook dankbaar omdat ze wekelijks of dagelijks terugkomen op mijn blog.

Het zijn de wederkerige bezoekers waarmee je de beste en duurzaamste relatie kan aangaan. Dat zijn je beste klanten op de lange termijn.

De meeste bloggers denken dat je zo veel mogelijk nieuwe bezoekers moet kunnen aan trekken. Maar dat is een denkfout. Nieuwe bezoekers is wel belangrijk voor de groei van je blog.

Maar het belangrijkste is waarde. Hoe waardevoller je blog is. Hoe meer wederkerige bezoekers je krijgt.

En elke keer dat jouw bezoeker terugkomt kan je de relatie een beetje verstevigen. Het zijn de trouwste bezoekers die het meest zullen kopen en dat zorg ervoor dat je blog meer geld opbrengt per bezoeker.

En hoe meer geld je blog opbrengt. Hoe meer je kan uitgeven aan advertenties om nieuwe bezoekers aan te trekken voor je blog. Hoe waardevoller je blog. Hoe meer geld je krijgt om de groei te financieren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.