Modelportefeuille Of Aandelenportefeuille Update 3 juni 2023

Gepubliceerd op 3 juni 2023 om 11:40

Onze modelportefeuille blijft momenteel wat ter plaatse trappelen. Wat het rendement betreft bedoel ik dan. Want de bedrijven waarvan we aandeelhouder zijn werken door en ik ben wel tevreden met de gang van zaken. Aangezien we het hier hebben over een aandelenportefeuille voor de lange termijn belegger kijken we niet naar de aandelenkoersen maar naar de bedrijfsresultaten.

Econocom Group zal binnenkort 20% van de eigen aandelen die het in bezit heeft vernietigen. De taart zal dus in minder stukken verdeeld worden. Nu hebben we een taart die in 5 stukken gedeeld wordt. Straks zullen we een taart hebben die in 4 stukken gedeeld is. Minder stukken maar groter.

Onze aandelen van Econocom Group zullen straks 20% meer omzet en winst vertegenwoordigen.

Zoiets kan ik als aandeelhouder enkel toejuichen.

Econocom Group gaat zijn activiteiten verdelen onder 4  activiteiten. Momenteel telt Econocom 3 divisies.

1 Financiering

2 Products & Solutions

3 Sevices

In de divisies Products & Solutions zit nog een 3de activiteit die van de Audiovisuele diensten. Deze wordt nu ondergebracht in een afzonderlijk divisie.

4 Audiovisuele diensten

Deze activiteit behaalde in het boekjaar 2022 een omzet van 350 miljoen euro. En is snelgroeiend. Deze afsplitsing van de activiteit in een afzonderlijke divisie moet het mogelijk maken om deze activiteit in de toekomst sneller te laten groeien.

De doelstelling is om met deze activiteit marktleider te worden in Europa. Econocom Group is nu al een sterke speler in deze branche. Zeker in Nederland en België en ook Frankrijk doet deze activiteit van Econocom Group het uitstekend.

Het onderbrengen van deze activiteit moet het succes naar andere landen van Europa versnellen.

Als aandeelhouder zie ik zulke zaken graag. Ik ben voorstander van opsplitsing in kleine divisies. Wanneer een groot bedrijf de activiteiten in kleinere divisies afsplitst dan zijn deze divisies gemakkelijker te managen.

Elke divisie krijgt dan meer vrij spel om hun doelen na te streven. De praktijk heeft ons geleerd dat je op deze manier meer kans maakt op succes.

Je ziet het dan ook meer en meer dat grote bedrijven hun activiteiten meer en  meer gaan opsplitsen in kleinere divisies. En elke divisie krijgt dan zijn eigen doelstellingen ook worden de afgesplitste divisies afzonderlijk gemanaged door een eigen manager.

De nieuwe divisie Audiovisuele diensten krijgt als CEO Jien Pierre Overbeek die voorheen CEO was van BISJ Econocom.

Ik zie deze opsplitsing als iets positiefs. Het kan de groei van de Group Econocom versnellen of op koers houden.

Het aandeel is nog altijd goedkoop genoteerd. Voor de lange termijn zitten we nog altijd goed en eind juni zal Econocom Group ook nog een Dividend uitbetalen wat ons wat extra rendement en Cash opbrengt.

Over het aandeel Telenet valt weinig te zeggen aangezien het binnenkort van de beurs gehaald zal worden.

Onze aandelen Renault blijven wat ter plaatse trappelen.

Maar het bedrijf Renault werkt gestaag aan haar transformatie naar een moderne speler in de vervoerssector. Met een focus op elektrische wagens en de deeleconomie. Later op het jaar zal de activiteit elektrische wagens ondergebracht worden in de divisie Ampere en als afzonderlijk dochterbedrijf van Renault naar de beurs gebracht worden. Iets wat extra aandeelhouderswaarde kan creëren.

Ik blijf met mijn berg Cash nog wat aan de zijlijn staan. Wachtend op een buitenkansje. Op korte termijn win ik hierbij niks maar ik verlies ook niks.  Ik ben tenslotte een geduldige verstandige lange termijn aandelen belegger.

Een overzicht van onze Modelportefeuille vind je HIER.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.